Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Erfenis

Een erfenis is datgene wat de overledene na- of achterlaat. Een erfenis kan bestaan uit iemands bezittingen en/of schulden. De personen die recht hebben op deze erfenis zijn de erfgenamen. Als erfgename kunt u een erfenis aanvaarden of weigeren. U zou kunnen weigeren als u alleen of ook schulden zou erven. Het weigeren wordt ook wel verwerpen genoemd.

Indien er geen testament is opgemaakt door de overledene wordt de verdeling van de erfenis bepaald door het erfrecht. Deze wet bepaalt dat de erfenis naar de familieleden en de partner gaat. Indien er wel in een testament vastgelegd is wie wat krijgt, vervallen de regels van het erfrecht.

Voor de erfenis naar de notaris?

Indien er geen testament is opgesteld en u bent een erfgename, dan vragen een aantal instanties om een verklaring van erfrecht. Wanneer u een dergelijke verklaring heeft geregeld via de notaris, krijgt u toegang tot de bankzaken en tegoeden van de overledene.

Uw erfenis laten vastleggen?

Wilt u zelf bepalen wie van u erft als u komt te overlijden, dan legt u dit vast bij de notaris. Een notaris stelt een testament voor u op.

Bespaar op uw notariskosten

Wij raden u aan om de verschillende notarissen te vergelijken op hun tarief. De notarissen mogen hun eigen tarieven bepalen dus als u ze vergelijkt kunt u enorme kosten besparen. Vervolgens kunt u bij verschillende notarissen gratis offertes aanvragen. Zo kun u een weloverwogen beslissing maken.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344