Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug
Hand met pen

Erfenis

Een erfenis is datgene wat de overledene na- of achterlaat. Een erfenis kan bestaan uit al iemands zijn bezittingen en/of schulden. De personen die recht hebben op deze erfenis zijn de erfgenamen. Als erfgename kun je een erfenis aanvaarden of weigeren. Je zou kunnen weigeren als je alleen of ook schulden zou erven. Het weigeren wordt ook wel verwerpen genoemd.

Indien er geen testament is opgemaakt door de overledene wordt de verdeling van de erfenis bepaald door het erfrecht. Deze wet bepaalt dat de erfenis gaat naar de familieleden en de partner. Indien er wel vastgelegd is wie wat krijgt, vervallen de regels van het erfrecht.

Voor je erfenis naar de notaris

Indien er geen testament is opgesteld en je bent een erfgename, dan zal je door vele instanties gevraagd worden om een verklaring van erfrecht. Indien je een dergelijke verklaring hebt, krijg je toegang tot de bankzaken en tegoeden van de overledene.

Je erfenis laten vastleggen?

Wil je zelf bepalen wie wat van je erft indien je komt te overlijden, dan zal je dit moeten laten vastleggen bij de notaris. Een notaris kan een testament voor jou opstellen.

Bespaar op jouw notariskosten

Wij raden je aan om de verschillende notarissen te vergelijken op hun tarief. De notarissen mogen hun eigen tarieven bepalen dus als jij ze vergelijkt kun jij enorme kosten besparen. Vervolgens kun je bij verschillende notarissen gratis offertes aanvragen. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344