vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Kosten levenstestament in 2024

Leestijd
2 minuten

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Het opstellen van een levenstestament brengt kosten met zich mee. Notarissen rekenen hier meestal vaste tarieven voor. Komt er maatwerk aan te pas? Dan liggen deze kosten meestal iets hoger dan het standaardtarief. Geef daarom duidelijk aan welke wensen u precies heeft. Meer weten over het kostenaspect van levenstestamenten? Wij bespreken de volgende thema’s:

Wat kost een levenstestament opstellen bij de notaris?

Voor het opstellen van een levenstestament voor 1 persoon variëren de kosten behoorlijk. Dit ligt doorgaans tussen de €331 tot €1.499. De notaris mag zelf zijn tarieven bepalen, waardoor deze prijzen zeer uiteenlopend zijn. Dit geeft geen verschil voor het levenstestament dat u op laat stellen. Hierdoor is het absoluut de moeite waard om prijzen te vergelijken.

Gemiddeld gaat het om een tarief van zo’n €750 in 2024. 

Wilt u zeker zijn van de laagste prijs voor een levenstestament? Wij vergelijken de tarieven van notarissen bij u in de buurt, zodat het vrij eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Vergelijk de notariskosten voor het opstellen van een levenstestament voor 1 persoon en een levenstestament 2 personen.

Notaris tarieven levenstestament voor 1 persoon

Ga naar levenstestament 1 persoon om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken.

Wat kost een levenstestament opstellen voor een echtpaar?

Het opstellen van een levenstestament voor een echtpaar is voordeliger dan voor één persoon.

Notaris tarieven levenstestament voor 2 personen

Ga naar levenstestament 2 personen om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken.

Is een levenstestament opstellen fiscaal aftrekbaar?

Notariskosten zijn helaas niet aftrekbaar van de belasting. Dit betekent dat u geen geld terugkrijgt en er is ook geen korting op jouw inkomsten mogelijk.

Wat kost een levenstestament opstellen bij de HEMA of DELA?

Liever een levenstestament opstellen via de HEMA of DELA? Hieronder ziet u welke kosten dit met zich meebrengt.

Kosten levenstestament bij de HEMA

Het opstellen van een levenstestament bij de HEMA kon al voor een paar honderd euro. De HEMA notarisservice is echter gestopt per 29 december 2021. Het is in 2024 niet meer mogelijk om een levenstestament op te laten stellen bij de HEMA.

Kosten levenstestament bij DELA

Leden kunnen terecht bij de VoorelkaarDesk om advies te ontvangen rondom het levenstestament. Daarnaast is er expliciet voor leden een DELA NotarisService. Via deze dienst is een levenstestament voor één persoon zo’n driehonderd euro en een levenstestament voor partners is bij vierhonderd euro. Het is uitsluitend voor leden mogelijk om dit te gebruiken. Aan een DELA lidmaatschap zijn kosten verbonden.

Gaat u liever rechtstreeks naar een notaris om een levenstestament bij op te stellen? Vergelijk dan de tarieven bij alle notarissen in de buurt en vraag offertes op. Zo ziet u direct wat de kosten zijn en is het mogelijk om contact op te nemen.

Bekijk notaristarieven levenstestament »