Stel uw vraag 088 24 24 611
Dinsdag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Offerte aanvragen, waar moet ik op letten?

Leestijd
2 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Via onze website DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u gratis offertes aanvragen bij verschillende notariskantoren. Van de notaris ontvangt u een offerte met het tarief voor de door u gevraagde akte.  Het is verstandig om bij meerdere notarissen een offertes aan te vragen want sinds 1999 is de notaris vrij om zelf zijn tarieven te bepalen.. Binnen een straal van 20 km kan het tarief van de notaris voor dezelfde akte honderden euro's verschillen. 

U kunt bij DeGoedkoopsteNotaris.nl 4 offertes per maand aanvragen om zo tarieven en voorwaarden van de notarissen te vergelijken. 

De offerte ontvangt u in uw mail met daarop een aanbod van de notaris. Dit betekent dat u nog niks hoeft toe te zeggen. Het is verstandig om de offertes eerst goed te beoordelen en te vergelijken met elkaar.

Let bij het beoordelen van offertes op de volgende punten:

 • Is het eerste adviesgesprek gratis?
  Veel notariskantoren bieden u een eerste half uur gratis advies.
 • Is de offerte volledig?  Op de offerte moet duidelijk zijn welke werkzaamheden gebruikelijk zijn en welke werkzaamheden extra zijn. Extra werkzaamheden zijn soms nodig, dit verschilt per situatie.
 • Welke extra kosten worden gerekend?
  Sommige notarissen rekenen extra kosten voor telefoneren met de bank en/of administratieve kosten. Let daarom op of dit is meegenomen in de offerte. 
 • Wordt er een combinatietarief gehanteerd? Als u meerdere aktes bij dezelfde notaris opmaakt wordt er vaak een gecombineerd tarief gerekend. Dit is voordeliger. 
 • Is het een geschat bedrag? Met een vanaf tarief of een ongespecificeerd uurtarief  kunt u achteraf voor verrassingen komen te staan. 
 • Heeft u een tolk nodig?
  Als u een tolk nodig heeft dan worden hiervoor extra kosten gerekend.

Ontvangt u een offerte waarbij de tarieven afwijken van de tarieven die u bij ons op de website gepubliceerd ziet, dan horen wij dat graag. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 - 24 24 611. 

Kan ik offertes aanvragen ten tijde van corona?

De notaris is een vitaal beroep en dus zullen de notariskantoren ten tijde van corona openblijven. U kunt dus gewoon offertes aanvragen en naar de notaris. Wel laat de Rijksoverheid (RIVM) weten dat men zo veel mogelijk thuis moet blijven en contact moet vermijden. Als uw afspraak dus nog even kan wachten, heeft dit de voorkeur. Alvast de offertes aanvragen is natuurlijk geen probleem. Houd er rekening mee dat de notarissen veel thuiswerken en druk zijn met de maatregelen rondom corona. De reactie op uw aanvraag kan daarom iets langer duren dan normaal. Onze excuses voor het ongemak.

Vind de notaris die bij u past »