Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Kosten hypotheek- en leveringsakte

Leestijd
2 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Op het moment dat u een huis koopt komen daar buiten de kosten van een hypotheek op de woning nog meer kosten bij. Denk aan bijv de makelaars kosten, kosten voor een taxatierapport, de kosten voor de verhuizing, en ook nog de overdrachtsbelasting.

En de kosten van de notaris. De koper kiest de notaris en kan daar op besparen door goed te vergelijken. Niet alleen op prijs maar ook op afstand, kunt u snel terecht en wat zeggen andere klanten van de notaris over hem/haar. Door goed te vergelijken op onze site kan u zo honderden euro's besparen op notariskosten. De tarieven voor een hypotheek- en leveringsakte beginnen bij zo'n 800 euro en lopen op tot meer dan 2000 euro bij de duurste notaris.

Vergelijken is besparen!

Waarom verschillen notaristarieven voor een hypotheek- en leveringsakte?

De notarissen kunnen hun eigen tarieven bepalen. Daardoor is de ene notaris soms duurder voor een hypotheek- en leveringsakte dan een andere notaris. 'Is die goedkope notaris dan ook slechter?' vragen veel mensen zich af. Dat hoeft zeker niet. Een goedkopere notaris kan bijvoorbeeld in een minder groot pand zitten of misschien gewone koffie schenken in plaats van een mooie ristretto of latte machiatto. Zeker weten of u kiest voor een notaris die bij u past. Check dan de beoordelingen van andere gebruikers over de notaris. 

Tips bij het vergelijken van notarissen

Met het verhogen van de straal in de zoekopdracht tonen wij ook notarissen die wat verder uit de buurt zijn. Het kan zijn dat deze notarissen lagere tarieven hanteren. LET op: sommige zaken dient u echt in uw eigen omgeving te regelen. Een notaris uit Brabant heeft niet per se verstand van de regels tav het kopen van een huis in Amsterdam. 
Voor veel zaken moet u daarnaast ook fysiek naar de notaris en soms twee keer. Eén keer voor uitleg en het bespreken van uw wensen en één keer voor het onderteken van de akte.

Op onze website vindt u bij elke notaris beoordelingen van eerdere klanten. Het is altijd verstandig even goed te kijken hoe anderen de service van de notaris hebben ervaren. Zo komt u niet voor verassingen te staan. 

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »