vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Stichting & Bedrijf

Kosten BV oprichten

Leestijd
4 minuten

Categorie
Stichting & Bedrijf

Zoek Notarissen »

Het oprichten van een besloten vennootschap (bv) brengt kosten met zich mee. Een belangrijk thema bij de oprichting van een bv. Hier ziet u welke kosten er gedurende een boekjaar zijn en wat de daadwerkelijke oprichting kost. Ontvang een antwoord op vragen zoals:

Welke notariskosten zijn er bij de oprichting van een bv?

Een bv oprichten kost tussen de €483 en €1.227. Dit gaat om een traditionele bv met één aandeelhouder en zonder verdere bijzonderheden. In de regel zijn alle notariskosten bij dit bedrag inbegrepen. Lees dit terug in de offerte die u bij de notaris aanvraagt.

Wat kost inschrijven bij de KVK bij oprichting van een bv?

Inschrijven bij de KVK kost €51,95. Dit zijn kosten die u eenmalig betaalt met een creditcard of pinpas. Bij de KVK is het niet mogelijk om contant te betalen. Bij de KVK is het mogelijk om allerlei soorten rechtsvormen in te schrijven. Naast de bv is het ook mogelijk om voor een nv, vof of andere rechtsvorm te kiezen. Wilt u een uittreksel van het handelsregister kopen? Dan zijn daar bijkomende kosten voor. Koop bijvoorbeeld een gewaarmerkt uittreksel voor €15,60. Dit zijn kosten die losstaan van de inschrijvingskosten.

Wat kost het oprichten van een holding en bv?

Het opstarten van een bv binnen een holdingstructuur brengt relatief weinig kosten met zich mee. In combinatie met een holding is dit eigenlijk niet anders. Een holding opstarten is voor de notaris echter wel een complexere situatie. Waardoor de notariskosten met een holdingstructuur vaak ongeveer het dubbele zijn. Denk aan een minimum van €1.000.

Wat kost het oprichten van een flex bv?

De flex bv kost in principe niet meer of minder dan een normale bv. Met een flex bv wordt meestal een bv bedoeld zoals u die vandaag de dag opricht. Dit neemt veel minder kosten met zich mee dan voor oktober 2012 mogelijk was en is een stuk flexibeler. Zo is de regelgeving rondom een bv minder streng. Hierdoor richt u tegenwoordig al vanaf een kleine vijfhonderd euro uw bv op.

Wat kost het oprichten van een spaar bv?

Een spaar bv brengt in principe dezelfde kosten met zich mee als een traditionele bv. Anno 2022 is het dan ook mogelijk om vanaf €483 een bv op te richten bij notaris die te gebruiken is als spaar bv. Naast de oprichtingskosten bij de notaris zijn er ook kosten voor het bijhouden van de administratie. Stijlregel is dat het oprichten van een spaar bv pas interessant is bij een vermogen van minimaal €200.000.

Zijn de kosten voor de oprichting van een bv fiscaal aftrekbaar?

Bij de start van een bv zijn oprichtingskosten fiscaal aftrekbaar van de winst. Ook de betaalde btw kunt u verrekenen. Dit doet u bij de eerste kwartaalaangifte of kunt u door de boekhouder of accountant laten doen.

Welke accountantskosten heeft een bv?

De accountantskosten voor een bv zijn afhankelijk van de precieze structuur. Bij een relatief kleine bv gaat dit al snel om €1.500 tot €5.000 per jaar. Terwijl het bij grote organisaties soms in de honderdduizenden of miljoenen euro’s loopt. Hier zit voor een accountant simpelweg veel meer werk in.

Wat kost een bv oprichten in België?

Om allerlei redenen kan het wenselijk zijn om een bv in België op te richten. Hier heeft u een oprichtingsakte voor nodig. Voor een oprichtingsakte moet u rekenen op een bedrag van tussen de €1.000 en €1.500. Daarnaast betaalt u voor een publicatie in het Belgisch Staatsblad ook ongeveer €230. Tevens is er een inschrijving bij het KBO die €89,50 kost en betaalt u €55 voor het aanvragen van een Belgisch btw-nummer. Via deGoedkoopsteNotaris.nl is het niet mogelijk om een Belgische notaris te vinden. Ga hiervoor naar LexGo.

Wat kost een aandelenoverdracht van de bv?

Wilt u weten wat het overdragen van de aandelen voor een bv of een nv kost? Laat in dat geval een notariële aandelenakte opstellen. De kosten van een aandelenakte verschillen per notaris. Ga naar kosten aandelenoverdracht voor meer informatie.

Bekijk notaristarieven oprichten BV »