Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
Stichting & Bedrijf

Bv oprichten

Leestijd
2 minuten

Categorie
Stichting & Bedrijf

Zoek Notarissen »

U heeft een grandioos idee voor het opstarten van een nieuw bedrijf. Welke rechtsvorm past het beste bij uw onderneming? Een bv, oftewel een besloten vennootschap is een rechtspersoon en als bestuurder bent u in dienst van het bedrijf. Voor het oprichten van een BV zijn een oprichter, een bestuurder en aandeelhouder en een opstartkapitaal van 1 eurocent nodig. Met een bv kunt u niet persoonlijk aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schulden van uw bedrijf.  Het kapitaal van een bv is verdeeld in aandelen. Degene met de meeste aandelen, meestal eigenaren, heeft de meeste macht in het nemen van beslissingen.  

Notaris voor oprichten bv

Voor het oprichten van een bv heeft u een notaris nodig die de notariële akte opstelt met daarin de statuten.
Bekijk snel de verschillende tarieven. Tevens dient de bv in het handelsregister te worden geregistreerd, ook dit regelt een notaris.

Per 1 oktober 2012 kunt u gemakkelijker een bv oprichten, ook wel flex-bv genaamd. Daarnaast heeft u meer mogelijkheden om uw bv naar eigen wens in te richten. Onder andere de volgende zaken zijn gemakkelijker geworden:

  • U heeft geen minimum (start)kapitaal van € 18.000 meer nodig. Eén eurocent is al genoeg.
  • De verplichte bankverklaring en de verplichte accountantsverklaring vervallen.
  • U kunt stemrechtloze of winstrechtsloze aandelen uitgeven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij uitgifte van aandelen aan werknemers, familieleden of financiers.
  • U mag besluiten nemen buiten de algemene vergadering om. Op die manier kan de bv sneller handelen.
  • U mag buiten Nederland vergaderen.
  • U kunt zelf kiezen om de overdracht van aandelen wel of niet te beperken.

Eventuele andere rechtsvormen

Notarissen vergelijken

Heeft u een notaris nodig? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kunt u de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op kosten.

Bekijk notaristarieven oprichten BV »