Stel uw vraag 088 24 24 611
Maandag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Kosten testament opstellen in 2023

Leestijd
2 minuten

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Het opstellen van een testament brengt kosten met zich mee. Hier laten wij zien wat het opstellen van een testament precies kost en wat de bijkomende kosten zijn. Zo weet u precies welke kosten u te wachten staan.

Wat kost een testament opstellen?

Een testament kost tussen de €245 en €980. Wat een testament exact kost verschilt per notaris. Een notaris mag zelf de tarieven bepalen en daarom is het verstandig notarissen te vergelijken op prijs. Wat een testament kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn. Een offerte aanvragen voor de kosten van een testament geeft hier inzicht in. Op deGoedkoopsteNotaris.nl kunt u verschillende gratis offertes opvragen zodat u gemakkelijk notarissen vergelijkt.

Gemiddeld gaat dit om een tarief van zo’n € 500 in 2023.

De kosten van een testament opstellen verschillen erg per regio. U hoeft niet perse naar een notaris bij u in de buurt voor het opstellen van een testament. Het kan voordeliger zijn om een stukje te reizen dan in uw eigen buurt te blijven.

Wat kost een testament opstellen voor één persoon?

De tarieven van een enkelvoudig testament voor één persoon variëren tussen de € 245 en € 980. Wat u opneemt in uw testament heeft daar ook mee te maken. Een testament met slechts één erfgenaam is bijvoorbeeld minder werk en dus doorgaans goedkoper dan een testament met meerdere erfgenamen.

Kosten voor testament opstellen 1 persoon.

Ga naar testament 1 persoon om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken bij u in de buurt.

Wat kost een testament opstellen voor twee persoon?

Gelden voor u en uw partner ongeveer dezelfde wensen? In dat geval is het mogelijk om voor gelijkluidende testamenten te kiezen. Een voordelige optie, waarbij u aangeeft dat er ongeveer dezelfde wensen gelden.

Kosten voor testament opstellen 2 personen.

Ga naar testament 2 personen om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken bij u in de buurt.

Zijn de kosten voor een testament aftrekbaar?

Sommige kosten die men maakt bij de notaris zijn fiscaal aftrekbaar. Een veel gestelde vraag is daarom of de kosten voor de afwikkeling van een testament door de notaris aftrekbaar zijn van de te betalen erfbelasting. Dit is helaas niet het geval. De notariskosten voor het opstellen en afhandelen van een testament zijn overigens nergens aftrekbaar.

Hoeveel kost een testament in België?

Het opstellen van een testament bij de notaris in België kost gemiddeld tussen de €200 en €450. Net als in Nederland geldt dat er meerkosten zijn als het opstellen van een testament ingewikkelder wordt.

Hoeveel kost een testament opstellen bij de HEMA?

Bij HEMA was het tot 29 december 2021 mogelijk om online een testament op te stellen. Deze service is gestopt. Bij HEMA betaalde u €125 inclusief de notaris. Laat u alles bij de notaris doen? Dan brengt dit als vanzelfsprekend hogere kosten met zich mee. Helaas is het voor een notaris meestal niet mogelijk om voor dergelijke tarieven een testament op te stellen. Vraag gratis offertes op voor een testament opstellen via deGoedkoopsteNotaris.nl en vergelijk notarissen.

Gratis offertes aanvragen »