vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Centraal Testamentenregister

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Wat is het Centraal Testament register?

In het Centraal Testamentenregister (CTR) wordt bijgehouden welke personen bij een notaris een testament hebben laten opstellen en wanneer dit is gebeurd. Er wordt geen inhoudelijke informatie opgeslagen over het testament. De akte zelf wordt bewaard door de notaris die het testament heeft opgesteld. De notaris zorgt ervoor dat het testament wordt geregistreerd in het CTR. 

Wie heeft toegang tot het Centraal Testamentenregister (CTR)?

Notarissen en kandidaat-notarissen kunnen namens de erfgenamen het register raadplegen. U kunt ook als particulier gratis een schriftelijke aanvraag doen voor het opvragen van de informatie. Bij het CTR kun je het testament niet inzien. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij uw notaris. 

Waar kunt u uw aanvraag naar toe sturen?

Met een ingevuld aanvraagformulier plus een kopie van het uittreksel uit het overlijdensregister kunt u uw aanvraag opsturen naar:

Centraal Testamentenregister (CTR)
Postbus 19398
2500 CJ Den Haag

Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden in de brief zodat het CTR een antwoord terug kan sturen. 

Centraal Levenstestamentenregister (CLTR)

Naast het CTR bestaat er ook een Centraal Levenstestamentregister. Hier registreren notarissen en kandidaat-notarissen levenstestamenten. Het registreren van levenstestament bij het CLTR is niet verplicht. 

Om te weten te komen of er een levenstestament is opgemaakt, kunnen notarissen en kandidaat-notarissen het CLTR raadplegen. 

Notarissen zullen alleen aan direct belanghebbenden informatie verstrekken. 

Notarissen vergelijken

In Nederland mogen alle notarissen hun eigen tarieven bepalen. Dit houdt in dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen. Vergelijk daarom snel en vraag direct gratis offertes aan. Op basis van uw postcode en de tarieven worden de goedkoopste notarissen bij u in de buurt getoond. 

Bekijk notaristarieven opstellen testament »