Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Kosten huwelijkse voorwaarden

Leestijd
2 minuten

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

De kosten van huwelijkse voorwaarden lopen tussen de 623 en 2.442 euro. Als u huwelijkse voorwaarden opstelt is het daarom goed om te kijken naar de kosten die dit exact met zich meebrengt en welke werkzaamheden hiervoor uitgevoerd worden. Hierop kunt u mogelijk besparen. De kosten voor huwelijkse voorwaarden verschillen daarnaast ook behoorlijk per notaris. Let dus goed op en maak een goede vergelijking van alle notaristarieven.

Waarom verschillen de kosten van huwelijkse voorwaarden?

Notarissen in Nederland zijn sinds 2003 vrij om te vragen voor hun diensten wat ze willen. Daardoor kan het zijn dat de ene notaris een stuk duurder is voor huwelijkse voorwaarden dan de andere notaris.

‘Is die goedkope notaris dan ook slechter dan zijn duurdere ambstgenoot? Of is de duurdere notaris beter?’ zijn veelgestelde vragen bij onze helpdesk.

Maar nee, dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Een goedkopere notaris kan bijvoorbeeld in een minder groot pand zitten of heeft zijn kantoor op een industrieterrein in plaats van midden in het centrum. Weten of u ook een goede notaris kiest? Check dan de beoordelingen over deze notaris van andere gebruikers.

De notaris houdt meestal eerst een kennismakingsgesprek. Sommige kantoren bieden dit gratis aan. De kosten voor het opmaken van de huwelijkse voorwaarden verschillen per kantoor en per notaris. Hoe meer tijd de notaris nodig heeft voor het opmaken van de huwelijkse voorwaarden, hoe hoger de uiteindelijke notariskosten worden. Elke keer dat er een wijziging moet plaatsvinden, kunnen hier kosten voor in rekening worden gebracht. Denk dus goed na over wat u in de huwelijkse voorwaarden opneemt om zo op notariskosten te besparen. Binnen de notariskosten zit altijd een eenmalig bedrag inbegrepen voor het inschrijven van de huwelijkse voorwaarden in het huwelijksgoederenregister bij de rechtbank.

Op onze website vindt u talloze beoordelingen van notarissen in heel Nederland. Die hebben we de afgelopen 17 jaar verzameld en dat is de meest uitgebreide database aan beoordelingen over notarissen. Het is altijd verstandig even goed te kijken hoe anderen de service van de notaris van uw keuze hebben ervaren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gratis offertes aanvragen »