Stel uw vraag 088 24 24 611
Maandag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Kosten leveringsakte

Leestijd
2 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Wanneer u een huis koopt, zult u versteld staan van de vele kosten die u moet maken. Denk hierbij aan makelaarskosten, kosten voor een taxatierapport, de kosten voor de verhuizing, om nog maar te zwijgen over de overdrachtsbelasting. Ook voor de notaris maakt u kosten. Daar zit echter een bespaarmogelijkheid. Als kopende partij kiest u de notaris namelijk zelf! Door goed te vergelijken via DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u gemakkelijk honderden euro’s besparen op de notariskosten

Wat is een leveringsakte?

Een leveringsakte, ook wel bekend als een akte van levering of een transportakte, is een juridisch document dat wordt gebruikt bij de overdracht van eigendom van onroerend goed van de verkoper naar de koper. Het is een belangrijk document in het kader van vastgoedtransacties.  De leveringsakte bevat alle relevante informatie over de overeenkomst, inclusief de verkoopprijs, betalingsvoorwaarden en eventuele voorwaarden of clausules die van toepassing zijn op de overdracht. Het document wordt opgesteld door een notaris en moet worden ondertekend door zowel de verkoper als de koper.

Na ondertekening en registratie van de leveringsakte wordt de eigendomsoverdracht officieel en juridisch erkend. Het wordt dan ook opgenomen in het kadaster, zodat het voor iedereen zichtbaar is wie de eigenaar is van het betreffende onroerend goed. 

Wilt u meer informatie over leveringsaktes? Klik hier

Waarom verschillen notaristarieven voor leveringsakten?

Notarissen zijn vrij om te vragen voor hun dienstverlening wat ze willen. Daardoor kan het zijn dat die ene notaris een stuk duurder is voor een leveringsakte dan de andere notaris. ‘Is die goedkope notaris dan ook slechter?’ vragen veel mensen zich af. Nee, dat hoeft zeker niet. Een goedkope notaris kan bijvoorbeeld in een minder groot pand zitten of misschien gewone koffie schenken in plaats van een ristretto of latte machiatto. Zeker weten dat u een goede notaris heeft gekozen? Check dan de beoordelingen van andere gebruikers over deze notaris.

Tips bij het vergelijken van notarissen

Soms kan het lonen iets verder uit uw buurt te zoeken naar een notaris. Op onze website kunt u eenvoudig de straal waarin u naar notarissen zoekt aanpassen. Zo komt u wellicht nog voordeligere notarissen tegen.

Op onze website vindt u ruim 30.000 beoordelingen van notarissen in heel Nederland. Het is altijd verstandig even goed te kijken hoe anderen de service van de notaris van uw keuze hebben ervaren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gratis offertes aanvragen »