Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Erfenis verdelen

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

De erfenis verdelen is een proces dat een half jaar tot een jaar kan duren. Het verdelen kan een moeilijk proces worden met soms ook ruzie tussen de nabestaanden. Aan de spullen die overledene nalaat zit vaak veel emotionele waarde, wat het verdelen van de erfenis ook niet eenvoudig maakt.

Om ervoor te zorgen dat de erfenis op een juiste manier verdeeld wordt, kan er door de erfgenamen een taxateur worden aangewezen. Een taxateur kent een waarde toe aan alle spullen die verdeeld gaan worden.
Soms heeft de overledene in zijn testament een executeur aangewezen, deze is verantwoordelijk voor een goede afwikkeling van de erfenis.

Heeft u uw eigen testament al goed geregeld? Met een testament bepaalt u zelf wie wat van u erft. Ook kunt u de voogdij laten opnemen in uw testament.

Op DeGoedKoopsteNotaris.nl kunt u flink geld besparen op uw notariskosten door eerst de verschillende notarissen te vergelijken. Vervolgens vraagt u gratis een offerte aan. De tarieven van notarissen kunnen behoorlijk uiteenlopen.

Bekijk notaristarieven opstellen testament »