Maandag vanaf 08:30 weer geopend 088-2424611 Mail ons

Geregistreerd Partnerschap

Een geregistreerd partnerschap lijkt wettelijk gezien veel op een huwelijk, maar zonder het daadwerkelijke 'ja' zeggen voor de wet. Wil je niet trouwen, maar wel bepaalde afspraken met je partner vast laten leggen? Dan kun je bij de notaris partnerschapsvoorwaarden laten opstellen. Als je uit elkaar gaat hoef je dit niet voor de wet te laten ontbinden. Als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn moet dat wel.

Bij een geregistreerd partnerschap heb je net als bij een huwelijk een aantal rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Denk aan de onderhoudsplicht en het erfrecht.

Voordelen geregistreerd partnerschap

  • Gehuwde en geregistreerde partners zijn elkaars wettelijke erfgenaam. In je testament kan je daarvoor echter ook iets anders bepalen. 
  • Een geregistreerd partnerschap kan jou en je partner beschermen tegen schulden, maar ook wanneer één van jullie overlijdt, kan het bescherming bieden. 
  • Het vastleggen van afspraken over financiën. Als één van jullie veel geld heeft waarvan jullie vinden dat één van de partners er meer recht op heeft. Denk bv. aan een erfenis of omdat een van jullie meer verdient.
  • Stel je koopt samen een huis, maar wilt dat het op één naam komt te staan, dan biedt een geregistreerd partnerschap uitkomst.
  • Als er een eigen bedrijf wordt gestart. Hier zitten vaak financiële risico’s aan. Partnerschapsvoorwaarden kunnen ervoor zorgen dat de partner niet privé aansprakelijk is.

Kosten geregistreerd partnerschap

De notaristarieven geregistreerd partnerschap verschillen enorm. Je kunt notarissen vergelijken en direct gratis meerdere offertes opvragen. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344