vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Scheiding

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Jullie willen een scheiding? Dan zal er een verzoekschrift bij de rechtbank moeten worden ingediend. Dit geschiedt via een advocaat. Jullie kunnen samen een verzoekschrift indienen, maar dit kan ook eenzijdig. Uw partner kan dan bezwaar maken en kan verweer voeren.

Een scheiding is altijd lastig en tevens vervelend. Als u getrouwd bent, heeft u samen heel erg veel geregeld en nu moet dit ‘teruggedraaid’ worden. Dit kost tijd en moeite. Wanneer u samen een woning hebt moet u naar de notaris voor een notariële akte. De notaris stelt een akte van verdeling op. Hij controleert de eigendomsrechten van beiden en beschrijft in de akte aan wie de woning wordt toebedeeld.

Scheiding en kinderen

Wanneer u kinderen heeft, komt er meer kijken bij het regelen van de scheiding. Er moet een ouder/verzorgingsplan komen, kinderalimentatie moet worden geregeld en de voogdij moet opnieuw worden ingezien. Afspraken moeten opnieuw worden gemaakt. Voor de voogdij moet u ook naar de notaris. Misschien heeft u de  voogdij nog niet vastgelegd? De voogdij wordt meestal opgenomen in uw testament.

Scheiding en testament

Wanneer u gaat scheiden verandert misschien de wens aan wie u wat wilt nalaten wanneer u komt te overlijden. U kunt een notaris hiernaar laten kijken en hij kan eventueel dingen voor u aanpassen.

De beste en goedkoopste notarissen voor een akte van verdeling en voogdij vindt u op DeGoedKoopstenotaris.nl. Omdat de tarieven van notarissen behoorlijk uiteen lopen vergelijkt u bij ons de verschillende notarissen op tarief. Vervolgens kunt u bij meerdere notarissen een gratis offertes aanvragen.

Bekijk notaristarieven akte van verdeling »