Open van 09:00 tot 16:00 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Erfgenamen

Wie zijn uw erfgenamen en wat moeten ze doen? In uw testament kunt u laten opnemen wie uw erfgenamen zijn en wat hun taken zijn om het testament uit te voeren. Daarin kunt u een executeur testamentair aanwijzen die het testament gaat uitvoeren. Diegene zou een vriend, een notaris of een erfgenaam kunnen zijn. 

Erfgenaam volgens de wet

Als er geen testament is opgesteld dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. De wet wijst alleen bloedverwanten aan, waarbij een geadopteerd kind gelijk wordt gesteld met een biologisch kind. Er is een uitzondering op deze regel, de echtgenoot. Hij of zij is geen bloedverwant, maar wel erfgenaam volgens de wet. 

Erfgenaam volgens een testament 

In een testament kan iedereen een erfgenaam zijn. U hoeft geen familielid te zijn van de overledene. Goede vrienden, een stichting of een goed doel kunnen ook erfgenaam zijn. Weet u niet zeker of er een testament is? Dan kunt u een notaris de opdracht geven om dit uit te zoeken bij het Centraal Testamentenregister. U kunt zelf schriftelijk informeren bij het Centraal Testamentenregister of een testament is opgemaakt en welke notaris het testament bewaart. 

Notarissen vergelijken

Wilt u uw erfgenamen vastleggen in een testament? Vergelijk dan snel de tarieven van notarissen bij u in de buurt en vraag gratis offertes aan op DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344