Stel uw vraag 088 24 24 611
Maandag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten

Juridische woordenlijst

Taxatie

Taxatie

Taxatie

Het vaststellen van de waarde van grond en huis door een taxateur.

Tenlastelegging (ook telastlegging)
Deel van de dagvaarding in strafzaken waarin staat waar het Openbaar Ministerie de verdachte van beschuldigt.
Testament

Schriftelijke, wettelijke beschikking waarbij iemand verklaart wat na zijn of haar dood moet gebeuren. Vaak regelt de erflater de verdeling van zijn of haar nalatenschap bij testament: een officiële, speciaal tot dat doel opgestelde akte. De vorm van deze akte is aan bepaalde regels gebonden, en het testament moet worden opgemaakt door een notaris. Het testament kan altijd veranderd worden: de erflater dient dan een nieuw testament op te stellen, waarbij een latere versie in de plaats treedt van eerdere. Het origineel van de akte wordt door de notaris bewaard; de erflater ontvangt een gelijkluidend afschrift.

Zie ook: Akte
Transactie
Aanbod van de officier van justitie aan de verdachte om een boete te betalen. Als de verdachte de boete betaalt, dan ziet de officier af van verdere strafvervolging
Transportakte

Transportakte of ook wel Leveringsakte is een akte van eigendomsoverdracht.

Zie ook: Leveringsakte
Tweetrapstestament

Met een tweetraps-testament betaalt de overblijvende ouder geen erfbelasting over de kindsdelen. Op korte termijn is dit voordeliger. Later krijgen de kinderen alles en zij betalen dan ook alles. Een tweetraps-testament betekent vooral het uitstellen van erfbelasting, niet het verminderen daarvan.