Levenstestament

Denk je er ook wel eens aan wat er zal gebeuren wanneer je, door ziekte of een ongeval, niet meer in staat bent om zelf te handelen en beslissingen te nemen? Het opstellen van een levenstestament kan je in dat geval een gerust gevoel geven. Hierin kun je namelijk een persoon die je vertrouwt aanwijzen om jouw belangen te behartigen op het moment dat je dat zelf niet meer lukt. Ja, het is een naar idee, maar mocht er ooit iets gebeuren, dan is het goed dat je wensen al vaststaan. Zo zal er niets gebeuren waar jij niet achter staat. 
Klik hier om direct de tarieven voor levenstestament te bekijken.

Wat zet ik in mijn levenstestament?

  • Je kunt iemand aanstellen die voor je overlegt met een arts en die beslissingen voor je neemt. Wel of geen euthanasie, medicatie en reanimatie; alles kan worden opgenomen.
  • Wie krijgt de zorg over jouw kinderen?
  • Wie regelt jouw administratie, zodat alle vaste lasten gewoon betaald worden.
  • Heb je een eigen bedrijf? Wie krijgt de verantwoordelijkheid over jouw bedrijf. 
  • Wie krijgt de leiding over je buitenlands vermogen, zoals je eigen vermogen op buitenlandse rekeningen of je vastgoed.
  • Je kunt wensen met betrekking tot je eigen vermogen laten opnemen: Blijven je schenkingen doorlopen? Wat gebeurt er met je huis wanneer je een verzorgingshuis in gaat?
  • Wat er gebeurt met de huwelijkse voorwaarden?

Zorg voor de kinderen

De zorg voor je kinderen vertrouw je niet iedereen toe. Maar wat nou als je het zelf niet meer kunt? Dan wil je toch zeker weten dat er goed voor ze wordt gezorgd. En je wil waarschijnlijk ook graag controle hebben over je eigen vermogen. Op het moment dat jij niet meer in staat bent om die beslissingen te nemen, wil je natuurlijk niet dat jouw vermogen gebruikt wordt voor doeleinden waar jij niet achter staat. Wil jij zelf bepalen wat er dan gebeurt? Dan kun je dit bij de notaris laten vastleggen. Dit kan gaan om zaken als jouw medische verzorging, jouw bedrijf of de zorg van je kinderen.

Verschil levenstestament en testament

In een levenstestament worden bepalingen opgenomen die gelden tijdens je leven. Op het moment dat jij tijdens je leven over bepaalde dingen geen beslissingen meer kunt nemen, gaat het levenstestament van kracht. Een testament geldt pas wanneer je overleden bent. Daarin staat wie wat krijgt, dus wie je erfgenamen zijn en wat er met de nalatenschap gebeurt. Bekijk hier de tarieven voor testament.

Notarissen vergelijken

De kosten van een levenstestament kunnen verschillen van € 210,- tot € 940,- . Dit zijn flinke verschillen. Omdat notarissen zelf hun tarieven bepalen is het slim om de notarissen bij je in de buurt of heel Nederland te vergelijken op hun prijzen. Vul bij het vergelijken je woonplaats of postcode in en de akte die je nodig hebt. Wij tonen vervolgens de goedkoopste notarissen bij jou in de buurt. je kunt bij meerder notarissen gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Steeds meer mensen laten een levenstestament maken. In het laatste kwartaal van 2014 waren dit er nog 10.136. In 2015 als 16.164. Een stijging van 57%.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen maandag contact met je op.

Bedankt, tot maandag!