NVM Open Huizen Dag – zaterdag 6 april 2024

Leestijd: 3 minuten

Deze zaterdag, 6 april 2024, zijn er minder huizen te bezichtigen op de Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De laatste editie in september 2023 deden er 9.000 wooneigenaren mee. Nu zijn dat er 5.600. Wel zijn er nog altijd veel mensen op zoek naar een koopwoning. Tijdens de Open Huizen Dag stellen verkopers hun huis open voor geïnteresseerde kopers en kunnen potentiële kopers de deelnemende woningen vrijblijvend en zonder afspraak bezichtigen. Verzamel hier de benodigde informatie voordat u deze dag bezoekt en een aankoopbeslissing neemt!

Hoe werkt de NVM Open Huizen Dag?

Om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag is het van belang dat de NVM-makelaar het huis vooraf registreert voor deelname. Op deze dag stellen verkopers tussen 11.00 en 15.00 uur hun woning ter beschikking voor bezichtiging. Geïnteresseerden kunnen vervolgens meerdere huizen op één dag bezoeken en rondkijken op hun eigen tempo. Ook is er de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen aan de verkopers. Na de bezichtiging kunnen kopers beslissen of ze interesse hebben in het daadwerkelijk kopen van de woning. Wanneer dit het geval is nemen zij contact op met de makelaar om verder te onderhandelen. 

Bekijk op Funda de deelnemende huizen

Wanneer u op zoek bent naar een woning en op deze dag geheel vrijblijvend en zonder afspraak de deelnemende huizen wilt bezichtigen, dan kunt u op Funda bekijken welke huizen beschikbaar zijn die u graag wil bezoeken. Op de website kunt u uw zoekopdracht filteren op ‘alle open huizen’.

Tip: stippel de route uit

Wanneer u op pad gaat om uw droomhuis te vinden, is het verstandig om vooraf op Funda te kijken welke woningen voor u geschikt zijn qua prijs en locatie. Daarnaast is het aan te raden om een route uit te stippelen ter voorbereiding. Sommige makelaars bieden zelfs een routeplanner op hun website. Beperk het aantal te bezoeken huizen en de bezoektijd tot een maximum, zodat u deze dag optimaal benut. Mocht de eerste indruk niet goed zijn, dan kunt u altijd elk moment weggaan. 

Eerdere edities trokken veel bezoekers

Tijdens de laatste NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september 2023 deden zo’n 9.000 woningeigenaren in heel Nederland mee en gingen 55.000 woningzoekers op pad om hun droomhuis te vinden. Ruim 1 op de 4 woningen die op 30 september 2023 te koop stond, was te bezichtigen tijdens de laatste editie van de NVM Open Huizen Dag.

Open Huizen Dag werkt in voorafgaande weken als aanjager

De NVM Open Huizen Dag werkt in de voorafgaande weken als aanjager en is aantrekkelijk voor de huizenmarkt. Wanneer u al een huis op het oog heeft, wilt u natuurlijk niet concurreren met kopers die tijdens deze dag de woning bezichtigen ook interesse krijgen in de woning. 

Heeft u een notaris nodig? Wij helpen u graag!

Heeft u een notaris nodig voor bijvoorbeeld de aankoop of verkoop van uw woning? Of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag! Het serviceteam van Degoedkoopstenotaris.nl staat voor u klaar om deze vragen te beantwoorden.

Daarnaast is altijd raadzaam om de tarieven goed met elkaar te vergelijken. De tarieven van notarissen kunnen onderling namelijk flink verschillen. Bij deGoedkoopsteNotaris kunt u heel gemakkelijk de tarieven vergelijken voor de akte die u nodig heeft en gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij notarissen bij u in de buurt. Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *