vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Twee testamenten (gelijkluidend)

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Hebben u en uw partner in grote lijnen dezelfde wensen voor als u er beide niet meer bent? Dan kunnen gelijkluidende testamenten een voordelige optie zijn. Met een gelijkluidend testament legt u in grote lijnen dezelfde wensen voor u en uw partner vast. Dit is voordeliger dan voor beiden een los testament op te laten stellen. 

Inhoud testament

De inhoud van de testamenten is dus bijna altijd gelijk. In de meeste gevallen wijzen de partners elkaar aan als testamentair executeur, maar u kunt ook samen iemand anders kiezen.

Verder kunt u zelf nog beslissingen maken over bijvoorbeeld:

• De voogdij
• De verdeling van de erfenis
• Een opvullegaat
• Uitsluiting van de koude kant
• Een reserve testamentair executeur
• Bewind voering

Met gelijkluidende testamenten wordt er dus een testament opgemaakt voor u en uw partner. Hierin legt u de gezamenlijke wensen vast. Heeft u totaal verschillende wensen? Dan is het verstandiger om beiden een eigen testament op te laten maken.

Bekijk de tarieven voor een testament voor een persoon.

Notariskosten gelijkluidende testamenten

Omdat de notariskantoren vrij zijn in het bepalen van hun tarieven kunnen deze behoorlijk uiteenlopen. Op de DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u de tarieven voor het opmaken van verschillende testamentvormen vergelijken. Door goed te vergelijken kunt u geld besparen.

Bekijk notaristarieven gelijkluidend testament »