Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek betaal je maandelijks rente en aflossing. Het totaalbedrag blijft gedurende de looptijd hetzelfde, echter de samenstelling verandert. Je betaalt in het begin veel rente en weinig aflossing. Geleidelijk wordt jouw schuld kleiner, hoef je minder rente te betalen en kan er méér afgelost worden. Jouw schuld wordt steeds lager. Echter daardoor heb je minder renteaftrek! Jouw netto maandlasten stijgen dus.

Voordelen annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteiten-hypotheek ben je er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Tijdens de looptijd los je immers al langzaam jouw schuld af. Je zal dan achteraf niet met een schuld blijven zitten.

Nadelen annuïteitenhypotheek

Fiscaal gezien is deze constructie minder gunstig dan bij enige andere hypotheekvorm. Daardoor is de annuïteitenhypotheek over de gehele looptijd netto meestal een stuk duurder dan andere vormen. Bovendien heb je geen rendement op de aflossing.

Voor uw hypotheek naar de notaris

Ga je een huis kopen? Dan zul je voor verschillende aktes een notaris nodig hebben. Lees meer over de notaris en huis en hypotheek. Op DeGoedKoopsteNotaris kun je eenvoudig zoeken naar notarissen bij jou in de buurt. Vergelijk de tarieven en vraag een gratis offerte aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344