Stel uw vraag 088 24 24 611
Dinsdag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Effecten hypotheek

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Bij de echte beleggingshypotheek, ook wel effectenhypotheek genoemd, sluit u een aflossingsvrije hypotheek af. Daarnaast bouwt u door middel van rechtstreekse beleggingen een kapitaal op om aan het einde van de looptijd de hypotheek af te lossen.

Bij deze constructie is géén levensverzekering in het spel. U profiteert dus niet van de fiscale voordelen die momenteel aan zo'n verzekering vastzitten, maar ontsnapt anderzijds aan de hoge kosten en de fiscale beperkingen ervan.

Let op: je hebt alleen recht op hypotheekrente aftrek als je je effectenhypotheek hebt afgesloten voor 1 januari 2013.

Voordelen effecten hypotheek

Een voordeel van de Effecten hypotheek is dat u alleen rente hoeft te betalen en het aandelenkapitaal doet de rest. Veel geldverstrekkers bieden u de mogelijkheid uw eigen beleggingsportefeuille in te brengen. Met een effectenhypotheek bent u veel actiever bezig met uw hypotheek dan bij andere vormen.

Nadelen effecten hypotheek

Een nadeel is dat uw hypotheekschuld vaak hoger is. Leent u bij een andere vorm tot maximaal 125% van de executiewaarde, bij de effectenhypotheek wordt vaak 130% tot 150% van de executiewaarde verstrekt om een behoorlijk aandelenkapitaal te kunnen financieren.

Interessant voor 

De effectenhypotheek is interessant bij een gezinsinkomen boven de 50.000,-. Komt u hieronder dan is een beleggingshypotheek een betere hypotheekvorm.

Bekijk notaristarieven hypotheekakte »