Maandag vanaf 09:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Langstlevende testament

Wilt u ervoor zorgen dat u langstlevende partner goed wordt achtergelaten? Kies dan voor een langstlevende testament. Dan zorg jij ervoor dat jouw langstlevende partner goed wordt achtergelaten. Met de langstlevende wordt de partner of geregistreerd partner van de overledene bedoeld. 

Tot voor 2003 bestond het langstlevende testament nog niet. Voor die tijd konden de kinderen van de overledene direct hun erfdeel krijgen indien ze dat opeisten. Dat betekende voor de overgebleven partner vaak dat het huis verkocht moest worden aangezien het vermogen vaak in huis het zit. Wanneer het huis verkocht werd, konden de kinderen hun erfdeel krijgen. 

In 2003 is hier een stokje voor gestoken. Met het langstlevende testament moeten de erfgenamen wachten op hun erfdeel totdat ook de langstlevende partner is overleden. De kinderen krijgen alleen een vordering.

Notarissen vergelijken

Heeft u een langstlevende testament nodig? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kunt u de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. De GoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op kosten voor het langstlevende testament. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344