Mevrouw met handen over elkaar

Langstlevende testament

Wil je ervoor zorgen dat je langstlevende partner goed wordt achtergelaten? Kies dan voor een langstlevende testament. Dan zorg jij ervoor dat jouw langstlevende partner goed wordt achtergelaten. Met de langstlevende wordt de partner of geregistreerd partner van de overledene bedoeld. 

Tot voor 2003 bestond het langstlevende testament nog niet. Voor die tijd konden de kinderen van de overledene direct hun erfdeel krijgen indien ze dat opeisten. Dat betekende voor de overgebleven partner vaak dat het huis verkocht moest worden aangezien het vermogen vaak in huis het zit. Wanneer het huis verkocht werd, konden de kinderen hun erfdeel krijgen. 

In 2003 is hier een stokje voor gestoken. Met het langstlevende testament moeten de erfgenamen wachten op hun erfdeel totdat ook de langstlevende partner is overleden. De kinderen krijgen alleen een vordering.

Notarissen vergelijken

Heb jij een langstlevende testament nodig? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. De GoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van jouw keuze. Hierdoor kun je besparen op kosten voor het langstlevende testament. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen morgen contact met je op.

Bedankt, tot morgen!