Stel uw vraag 088 24 24 611
Maandag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Kosten scheiding

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Wanneer u gaat scheiden moet er een hoop geregeld worden. Hoe 'moeilijker' de scheiding, hoe meer de scheiding gaat kosten. Aan welke kosten moet u denken als u gaat scheiden?

Wat zijn de kosten bij een scheiding?

De kosten van een scheiding bestaan uit de volgende zaken:

  • Kosten advocaat
  • Kosten uitspraak rechter
  • Kosten notaris
  • Kosten therapie/ mediaton 
  • Kosten financieel adviseur/accountant
  • Kosten verhuisdiensten

Naar de notaris voor een scheiding

Wellicht wilt u beide uw testament wijzigen omdat u uw bezittingen niet meer aan uw ex-partner wil nalaten na overlijden. En vice versa. Voor het wijzigen van een testament moet u naar de notaris. De kosten hiervan verschillen per notaris van 200 euro tot wel 800 euro

Kosten regelen voogdij bij scheiding
De voogdij van uw kinderen kan u ook in het gewijzigde testament laten opnemen. Maar ook losse voogdij kunt u regelen bij de notaris. De kosten voor het regelen van voogdij bij de notaris verschillen per notaris van ongeveer 200 euro tot ongeveer 900 euro. Let goed op bij vergelijken. 

Kosten regelen huis bij scheiding 
Als u samen een huis heeft en 1 van u beiden wil na de scheiding twee in het huis blijven wonen dan heeft u een akte van verdeling met hypotheek nodig om dit te regelen. De kosten van een akte van verdeling bij de notaris zijn ongeveer 600 euro en verschillen per notaris. 

Kosten notaris vergelijken voor scheiding
Een notaris nodig voor een scheiding? Op deGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt u notarissen op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op kosten bij een scheiding. 

Bekijk notaristarieven akte van verdeling »