Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Kosten testament wijzigen notaris

Leestijd
2 minuten

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

De meeste mensen gaan slechts één keer naar de notaris om een nieuw testament te laten opstellen voor het nalatenschap. Vaak wordt hier vervolgens niet meer naar gekeken. Toch is het verstandig om eens in de zoveel tijd het testament nog eens goed door te lopen om te zien of de inhoud van het testament nog past bij jouw situatie. Zo kan uw persoonlijke situatie in het leven veranderen. U krijgt bijvoorbeeld nieuwe erfgenamen, of de wetgeving verandert in de loop der tijd, wat goede redenen kunnen zijn om uw testament te wijzigen of herroepen. U leest hier hoe u een testament kunt wijzigen, wat de kosten voor het wijzigen van een testament zijn en waar u de beste notaris vindt voor een testament wijziging. 

Hoe kunt u uw huidige testament wijzigen?

Het wijzigen van uw huidige testament gaat via de notaris, dit is de enige manier. U bent niet verplicht om naar het notariskantoor te gaan die eerder ook uw testament heeft opgesteld. Aangezien alle testamenten staan aangemeld bij het Centraal Testamentenregister (CTR) kunt u zelf kiezen naar welke notaris u gaat. Bij een wijziging wordt er een nieuw testament, met de verwerkte wijziging, opgemaakt en opnieuw ingeschreven bij het CTR. Deze akte is dan het geldige testament.

Wat zijn de kosten wijzigen testament?

De tarieven voor het wijzigen van een testament lopen uiteen van rond de € 300,- tot €2000,-. De tarieven verschillen per notariskantoor aangezien zij dit zelf mogen bepalen. Naast de verschillende notaristarieven, hangen de kosten ook af van wat de specifieke wensen voor de wijziging zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om een maatwerk testament op te stellen.

Wanneer uuw testament wilt wijzigen kunt u zelf kiezen naar welke notaris u gaat. Aangezien iedere notaris uw huidige testament mag wijzigen doet u er verstandig aan om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken. Een lager tarief is een goede reden om te kiezen voor een andere notaris bij jou in de buurt.

Vraag gratis offertes aan voor wijzigen testament

Heeft u via ons vergelijkingssysteem een aantal geschikte notarissen in Nederland gevonden? Vraag dan eenvoudig, gratis en vrijblijvend een of meerdere offertes aan waar meer informatie in staat. Naast het vergelijken van verschillende notaristarieven, vergelijken we notariskantoren tevens op plaats en op kwaliteit. De kwaliteitssterren zijn toegewezen door klanten. Wanneer u een offerte heeft aangevraagd, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de contactgegevens van de notaris. De notaris neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. 

Tip: De kosten van een testament opstellen verschillen erg per regio. U bent niet verplicht om in uw eigen regio een notaris voor het wijzigen van een testament te kiezen. Het kan voordeliger zijn om een stukje te reizen dan in uw eigen buurt te blijven. ✓ vergelijk snel alle notarissen ✓ Vraag direct gratis offertes aan  

Bekijk notaristarieven wijzigen testament »