Maandag vanaf 09:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Erfrecht

Erfrecht betekent letterlijk het recht om te erven. Het woord zegt het al. Toch is het gecompliceerde materie en begrijpelijk dat hier verwarring over ontstaat. Wanneer iemand overlijdt die geen testament heeft laten opstellen door de notaris, is het moeilijk een erfenis te verdelen. Daarom is het erfrecht opgenomen in het burgerlijk wetboek. Erfrecht bepaalt wie de erfgenamen zijn en hoeveel zij ieder erven.

De wet bepaalt dus de verdeling van spullen, geld en schulden wanneer er geen testament is.

Erfrecht en erfgenamen

Bloedverwanten zijn degenen die erven indien u niets heeft laten vastleggen. Dat zijn uw kinderen, ouders, broers, zussen, grootouders en kleinkinderen. Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft dan zijn dit ook erfgenamen die van u erven indien er niets is vastgelegd.

Kinderen

Heeft u ook kinderen? Dan hebben uw kinderen recht op een deel van de erfenis. De wettelijke verdeling van erfrecht bepaalt dan dat de erfenis naar de langstlevende echtgenoot of geregistreerd partner gaat. De kinderen hebben recht op een deel hiervan, alleen niet direct.

Samenwonen en erven

Indien u alleen samenwoont, heeft u geen recht op elkaars erfenis. Door een samenlevingscontract op te stellen kun u vastleggen dat u wel van elkaar erft.

Erfrecht en de notaris

Wilt u zelf bepalen wie er van u erft? Stel dan een testament op bij de notaris. Bespaar op uw notariskosten door de verschillende notarissen eerst te vergelijken. Zo kun je honderden euro’s besparen. Kies de beste en goedkoopste notaris en vraag eenvoudig, vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan en bepaal met welke notaris u in zee wilt gaan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344