Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons

Koude uitsluiting

Wat als je huwelijkse voorwaarden wil op laten stellen? Er zijn een aantal mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Bijvoorbeeld beperkte gemeenschap of koude uitsluiting. Als je onder huwelijkse voorwaarden gaat trouwen leg je vast welke bezittingen van wie zijn en wat er gedeeld wordt. Dit kan gaan om meubels in je huis, maar ook om de verdeling van de kosten van het huishouden. 

Wat betekent koude uitsluiting?

Als je hebt gekozen voor koude uitsluiting blijven alle goederen en schulden privé. Als er geen verrekening van inkomsten wordt afgesproken spreekt men van koude uitsluiting. Deze bepaling wordt vooral gebruikt als ouders niet willen dat de erfenis beschikbaar is voor de echtgenoot van hun kind. 

Voor de ouders

Door een uitsluitingsclausule in je testament op te laten nemen zorg je ervoor dat de koude kant geen aanspraak kan maken op de erfenis of schenkingen die je doet. Als je kind is getrouwd in gemeenschap van goederen of een geregistreerd partnerschap zonder voorwaarden worden alle bezittingen en schulden met elkaar gedeeld.

Een notaris voor huwelijkse voorwaarden:

Heb je een notaris nodig om de huwelijkse voorwaarden te laten vastleggen? Gebruik dan onze vergelijker op deGoedkoopsteNotaris.nl om notarissen te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Vraag gratis offertes aan bij de notarissen van jouw keuze. Hierdoor kun je besparen op kosten voor de huwelijkse voorwaarden. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344