vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Verdeling erfenis

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

De verdeling van de erfenis kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn. De nabestaanden kunnen het niet eens worden over de verdeling en dit kan vaak leiden tot ruzie. Om dit soort situaties te voorkomen wanneer u zelf overlijdt, kunt u het beste een testament opstellen bij de notaris waardoor het duidelijk wordt welke bezittingen naar wie gaan. Daarbij heeft u waarschijnlijk zelf al bedacht welke bezittingen u graag aan wie wilt nalaten.

Wanneer u zelf de verdeling vastlegt, zal de verdeling van de erfenis ook niet geschieden volgens het erfrecht. Daarbij is het verstandig om een executeur aan te wijzen in uw testament. Die zorgt voor een goede afwikkeling en juiste verdeling van de erfenis. Heeft u kinderen? Dan is het verstandig om ook de voogdij in uw testament op te laten nemen.

Een testament en de voogdij, regelt u bij de notaris. En daar komen wij in beeld. Wij van DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijken voor u alle notarissen op prijs en kwaliteit. Zo vind u snel en eenvoudig de beste notaris in de buurt voor de beste prijs. 

Ook voor: Huwelijkse voorwaarden, verklaring van erfrecht, samenlevingscontract en een geregistreerd samenlevingscontract.

Bekijk notaristarieven opstellen testament »