Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Bewindvoerder aanwijzen

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Stel u komt te overlijden en uw kinderen zijn nog minderjarig, dan wilt u graag dat alles goed geregeld is. In uw testament kunt u een voogd en een bewindvoerder laten opnemen. De voogd krijgt automatisch ook het beheer over de erfenis van uw kinderen tot aan hun 18e jaar. Wilt u liever niet dat uw kinderen op die leeftijd al beschikking krijgen over het geld? Dan kunt u een bewindvoerder benoemen en in uw testament aangeven tot welke leeftijd van de kinderen de bewindvoerder de erfenis beheert.

De bewindvoerder kan niet alles. Schenken en verkopen van goederen moet met toestemming van de erfgenaam of een machtiging van de kantonrechter. Voor uitgaven boven de 1000 euro is er een machtiging van de kantonrechter nodig.

Voorwaarden

Personen die niet in staat zijn voor henzelf de eigen financiën te regelen komen voor bewindvoering in aanmerking. Dit moet blijken uit een medische verklaring van bijvoorbeeld een arts of psychiater. Dit kan ook blijken uit een verslag van een hulpverlenende instantie. Iedereen kan een bewindvoerder zijn als u maar meerderjarig bent.
De rechter bepaalt hoe lang de bewindvoering duurt en welke goederen onder de bewindvoerder vallen. In de meeste gevallen worden alle goederen onder die van de bewindvoerder geplaatst.

Notaris voor aanwijzen bewindvoerder

Het aanwijzen van een bewindvoerder in het testament moet worden vastgelegd bij een notaris. U kunt een nieuw testament laten opstellen of uw testament wijzigen. Op degoedkoopstenotaris.nl kunt u alle notaristarieven vergelijken en vrijblijvend gratis offertes aanvragen

Bekijk notaristarieven opstellen testament »