vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Kosten transportakte

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Bij het kopen van een huis krijgt u te maken met meerdere kosten. Makelaarskosten, kosten voor een taxatierapport, de kosten voor de verhuizing en overdrachtsbelasting. Ook voor de notaris maakt u kosten. Als kopende partij kies u echter de notaris en door goed te vergelijken kunt u zo honderden euro’s besparen op de notariskosten. De tarieven voor transportakten beginnen bij zo’n 400 euro en lopen op tot meer dan 1.000 euro bij de duurste notaris. Met een transportakte/overdrachtsakte wordt hetzelfde bedoeld als een leveringsakte

Waarom verschillen notaristarieven voor transportakten?

Notarissen zijn vrij om te vragen voor hun dienstverlening wat ze willen. Daardoor kan het zijn dat die ene notaris een stuk duurder is voor een transportakte dan de andere notaris. ‘Is die goedkope notaris dan ook slechter?’ vragen veel mensen zich af. Nee, dat hoeft zeker niet. Een goedkope notaris kan bijvoorbeeld in een minder groot pand zitten of misschien gewone koffie schenken in plaats van een mooie ristretto of latte machiatto. Zeker weten dat u een goede notaris heeft? Check dan de beoordelingen van andere gebruikers over de notaris.

Tips bij het vergelijken van notarissen

Het kan lonen iets verder uit de buurt te zoeken naar een notaris. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt u eenvoudig de notaristarieven.

Bekijk ook de beoordelingen van een notaris. Wij publiceren ruim 30.000 beoordelingen van notarissen in heel Nederland. Het is verstandig te kijken hoe anderen de service van de notaris van uw keuze hebben ervaren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bekijk notaristarieven leveringsakte »