Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Stichting & Bedrijf

Eenmanszaak

Leestijd
1 minuut

Categorie
Stichting & Bedrijf

Zoek Notarissen »

Een eenmanszaak is een eigen onderneming die eenvoudig is opgericht. U hoeft u alleen maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het nadeel van een eenmanszaak is dat u persoonlijk aansprakelijk bent indien u verlies maakt of schulden heeft. U privévermogen en bedrijfsvermogen worden door schuldeisers als hetzelfde beschouwd. Bij een eenmanszaak bent u de oprichter en de enige eigenaar. U kunt met een eenmanszaak wel personeel aannemen.

Persoonlijk aansprakelijk

Wanneer u getrouwd bent in gemeenschap van goederen zijn uw bezittingen en vermogen automatisch gedeeld met uw partner. Dit betekent dat wanneer u een eenmanszaak heeft, uw echtgenoot ook aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schulden. Wilt u, of  uw partner, dit niet? Ga dan naar de notaris om huwelijkse voorwaarden of partner voorwaarden op te laten stellen. 

Oprichting eenmanszaak 

Voor het oprichten van een eenmanszaak is geen notaris nodig. Wel kan de notaris adviseren of een eenmanszaak wel de juiste rechtsvorm voor u is. Op zoek naar een notaris voor huwelijkse voorwaarden of partnervoorwaarden zodat uw partner niet aansprakelijk kan worden gesteld voor uw eenmanszaak? Op onze website kunt u snel alle notarissen vergelijken op basis van hun tarieven. Zo vind u snel de beste en goedkoopste notaris bij u in de buurt. Zoek op akte en postcode en vervolgens kunt u gratis offertes aanvragen.

Bekijk notaristarieven huwelijkse voorwaarden »