vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Stichting & Bedrijf

Aandelenoverdracht

Leestijd
1 minuut

Categorie
Stichting & Bedrijf

Zoek Notarissen »

Heeft u een bv of een nv en wilt u aandelen overdragen? Dan moet u de notaris een notariële aandelenakte voor u laten opstellen. De kosten van een aandelenakte verschillen per notaris. Bekijk snel de tarieven.

Voorafgaand aan het opstellen van deze akte waarin het overdragen van de aandelen kenbaar wordt gemaakt, gaat de notaris na of u daadwerkelijk de eigenaar bent van de aandelen en op welke wijze u deze hebt verkregen. Daarnaast zoekt de notaris uit of het besluit tot verkoop rechtsgeldig is genomen. 

Inhoud notariële aandelenakte:

  • De gegevens van de vennootschap die de aandelen uitgeeft
  • Gegevens van de natuurlijke en/of rechtspersonen die betrokken zijn bij de transactie
  • Het aantal aandelen en de soort
  • Het moment van de overdracht
  • De rechtsgrond van de transactie: schenking, ruil of koop
  • Vermelding van het betalingstermijn

Wanneer de directie van de vennootschap de wens om aandelen over te dragen erkent is de overdracht compleet. Zonder erkenning van de aandelenoverdracht heeft de nieuwe eigenaar geen stemrecht en geen recht op dividend. Belangrijk dus dat dit gebeurt. Na de overdracht dienen de aandelen bijschreven te worden bij de nieuwe eigenaar en als zodanig in het aandeelhoudersregister te worden opgenomen.

Notaris voor een notariële aandelenakte

Op deGoedkoopsteNotaris.nl kunt u notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Vraag gratis offertes aan bij de notarissen van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op de kosten voor de notariële aandelenakte.

Bekijk notaristarieven aandelenoverdracht »