Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Kosten Koper

Wanneer je een huis gaat kopen, komen hier vaak veel kosten bij kijken. Misschien heb je wel eens k.k. zien staan achter de vraagprijs van een woning. K.k. staat voor kosten koper. Wat houden de kosten koper precies in en wat betekent dit voor de koper en verkoper?

Kosten koper

Kosten koper, het woord zegt het eigenlijk al. Het zijn de kosten die jij als koper moet betalen. Als achter de vraagprijs k.k. staat dan weet je dat de kosten koper niet bij de vraagprijs in zitten en dat je deze nog naast de vraagprijs moet gaan betalen. De kosten koper bestaan uit:

Let op! Aanvraagkosten van Nationale Hypotheek Garantie, bouwrente en taxatiekosten worden ook vaak als kosten koper benoemd. Dit zijn wel bijkomende kosten, maar deze vallen officieel niet onder het begrip kosten koper. 

Vrij op naam

Wanneer een huis vrij op naam (V.O.N.) is dan zijn de kosten koper of bij de prijs in berekend of neemt de verkoper deze kosten op zijn rekening. Dit gebeurt vaak bij nieuwbouwhuizen of wanneer de verkoper de prijs van de woning aantrekkelijker wil maken. 

Bereken de kosten koper

Je wilt natuurlijk graag weten waar je aan toe bent bij het kopen van een huis. Gelukkig zijn de kosten koper gemakkelijk zelf te berekenen. Eerst bereken je de overdrachtsbelasting, dit is 2% van de woningprijs (bij bedrijfspanden 6%), en hier tel je weer de notaris- en kadasterkosten bij op. Het kadaster rekent vaste kosten voor het inschrijven van de akte. Maar de notariskosten voor het maken van de hypotheekakte en de kadasterkosten kunnen per notariaat flink verschillen, via DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je de prijzen van notariskantoren vergelijken en de beste match vinden. Hierdoor kan je veel geld besparen!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344