Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons
Mevrouw met handen over elkaar

Scheiden met koophuis

Wanneer je gaat scheiden en jullie hebben samen een koophuis zal er moeten worden bepaald wat er met het koophuis gebeurt. Wanneer jullie het koophuis willen ‘verdelen’ zal er een akte moeten worden opgemaakt bij de notaris. 

Wanneer een koophuis bij scheiden wordt verdeeld, blijft er iemand wonen. Daarom zal er naar de eigendomsrechten moeten worden gekeken. De notaris stelt dat een zogenaamde akte op waarin de verdeling wordt bepaald. In deze akte van verdeling komt te staan aan wie het huis wordt toebedeeld. 

Wanneer jullie het gaat huis verkopen, zal de opbrengst van het huis verdeeld worden tussen beide (ex) partners. Althans wanneer jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Anders zal er gekeken moeten waarden naar de huwelijkse voorwaarden die ooit eerder zijn opgesteld. Op deze website kun je notarissen vergelijken op hun tarief en kwaliteit. Zo vind je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste notaris bij jou in de buurt. DeGoedkoopsteNotaris.nl publiceert alle tarieven van notarissen in Nederland.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344