Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
 • 51.245 tevreden klanten
 • Gratis 4 offertes vergelijken
 • 20+ jaar ervaring
Klanten
geven ons een:
8,4
8/10

Vergelijk meer dan 800 notarissen & bespaar!

In juni 2024 gingen 68.000 mensen u voor!

Vergelijk notaristarieven voor

Vergelijk onze notarissen op prijs, plaats en service 

Al 20+ jaar de laagste tarieven voor een notaris bij u in de buurt. Altijd 4 gratis offertes en zo besparen op uw notariskosten
Vergelijk, kies en bespaar!

Nieuwste notaristarieven

Hypotheek en leveringsakte bij een koopsom van € 250.000 (incl. BTW en kosten)

Van Dijk de Jongh Notarissen
15-07 Dronten € 1.879
DeNotarisvooru
15-07 Dronten € 1.491
Appels Notarissen
11-07 Tilburg € 1.463
nu.notarissen
11-07 Haarlem € 1.338

De notarisvergelijker van Nederland!

Gebruikers over DeGoedkoopsteNotaris.nl
beoordeling: 4/5 8.0

"Makkelijk en snel."

Gebruikers over DeGoedkoopsteNotaris.nl
beoordeling: 5/5 10.0

"Prima overzicht met de kosten voor een akte."

Meer beoordelingen »

DeGoedkoopsteNotaris.nl krijgt een 8,4 uit 51245 beoordelingen.
Beoordeel ons ook op Kiyoh | Winnaar beste notarissite 2022

 • Voordelen
  • Laagste prijs

   Via DeGoedkoopsteNotaris.nl de laagste prijs. Rechtstreeks of via via is vaak duurder. Zo bespaart u tot € 300,- op de notariskosten.

  • Gratis offertes

   U kunt gratis en vrijblijvend online meerdere offertes aanvragen. Liever telefonische hulp? Dat kan via het Landelijke Servicenummer: 088 - 24 24 611

  • Snelle offerte-service

   80% van de notarissen stuurt u direct of binnen 1 dag een gratis offerte.

 • Notaris vergelijken
  • Alle notarissen

   U vergelijkt via DeGoedkoopsteNotaris.nl alle notarissen in Nederland op prijs, kwaliteit en service.

  • Dagelijks nieuwe tarieven

   Notarissen passen dagelijks via onze site hun tarieven aan. Zo ziet u altijd het meest actuele tarief wat er op dat moment voor u beschikbaar is.

  • 40.000+ reviews

   In ruim 20 jaar tijd hebben meer dan 40.000 bezoekers het notarisbezoek beoordeeld op service, snelheid en prijs/kwaliteit. De meeste zijn zeer tevreden en geven een gemiddelde beoordeling van 8.4!

  Wat is een notaris?

  Een notaris is een openbaar ambtenaar die bevoegd is om juridische documenten op te stellen en te verifiëren, zoals aktes, testamenten, huwelijksovereenkomsten en eigendomsoverdrachten. 

  Wat doet een notaris?

  Een notaris stelt juridische documenten op, zoals aktes, testamenten en huwelijksovereenkomsten. Ze verifiëren en waarborgen de wettelijke vereisten en zorgen voor een correcte afhandeling van juridische transacties. De notaris beschermt de belangen van alle partijen, geeft onpartijdig advies en handhaaft de juridische integriteit van de documenten.

  Heeft u een notaris nodig?

  Ja, in veel situaties is het raadzaam om een notaris in te schakelen. Een notaris is gespecialiseerd in het opstellen en verifiëren van juridische documenten. Daarnaast kan het  essentieel zijn om ervoor te zorgen dat deze documenten voldoen aan de wettelijke vereisten en juridisch bindend zijn. Een notaris kan u ook voorzien van waardevol advies met betrekking tot juridische zaken. Denk hierbij aan het het opstellen van een testament, het regelen van een huwelijksovereenkomst.

  Wat kost een bezoekje aan de notaris?

  Een bezoek aan de notaris kost u niks. Wanneer je werkzaamheden laat uitvoeren door een notaris zal je wel moeten betalen. Het gemiddelde uurtarief is 105 euro. Via ons kunt u een goedkope notaris vinden bij u in de buurt.

  Notaris offerte aanvragen voor

  Bij DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u diensten van de notaris vergelijken en direct online bij meerdere notarissen een offerte aanvragen. Onze website geeft een duidelijk overzicht van alle notarissen in Nederland. De notaristarieven vergelijken is bij DeGoedkoopsteNotaris.nl eenvoudig en gemakkelijk en binnen 1 minuut ziet u welke notaris op dit moment het beste bij u past. Heeft u hulp nodig dan staan de medewerkers van de notarisdesk via 088 - 24 24 611voor u klaar.

  Deze veel gevraagde notarisdiensten zijn bij DeGoedkoopsteNotaris.nl te vergelijken.

  Huis kopen
  Bij het kopen van een huis gaat u voor het opstellen van de hypotheekakte naar de notaris. De hypotheekakte is een overeenkomst tussen u en de hypotheekinstelling en waarin alle gegevens en bepalingen van je hypotheek staan vastgelegd in een notariële akte. De leveringsakte zorgt ervoor dat de nieuwe koper daadwerkelijk de nieuwe eigenaar van de woning wordt.

  Koopovereenkomst
  In Amsterdam wordt de koopovereenkomst door de notaris opgemaakt. In de rest van het land gebeurt dit veelal door de makelaar maar ook dan kan deze door de notaris worden opgesteld. In de koopovereenkomst worden de afspraken over de koop vastgelegd zoals de koopprijs en op opleverdatum.

  Testament
  Met een testament opgemaakt door de notaris kunt u afwijken van de wettelijke regelingen voor erfgenamen. Iedereen vanaf 16 jaar kan een testament op laten maken. Er zijn verschillende varianten van testamenten zoals tweetrapstestament en een levenstestament.

  Samenlevingscontract
  Een samenlevingscontract of samenlevingsovereenkomst waarin u afspraken maakt over zaken die met het samenwonen te maken hebben. De afspraken over kosten huishouding en de verdeling van de bezittingen worden vastgelegd in een notariële akte.

  Verklaring van erfrecht
  Een verklaring van erfrecht is een officiële verklaring opgesteld door de notaris met informatie over de overledene, de erfgenamen en de nalatenschap. De verklaring is vaak nodig voor bv de bank die anders de banktegoeden niet kan vrijgeven of voor het regelen van partnerpensioen.

  Schenkingsakte
  Een officiële schenkingsakte biedt zekerheid en u stelt zo regels aan de schenking. U kunt verschillende schenkingen doen zoals een periodieke schenking of een schenking tot 100.000 euro voor de aankoop van een woning. De notaris kan u hierover advies geven.

  BV oprichten
  Oprichten van een BV gebeurt door de notaris. Deze maakt een notariële akte met daarin de statuten.

  Stichting oprichten
  Het oprichten van een stichting kan alleen via de notaris. In de oprichtingsakte moeten verplicht de statuten van de stichting worden opgenomen. Een stichting wordt vaak voor een goed doel opgericht.

 • Wij helpen u graag

  Wij helpen u graag

  Heeft u een vraag of hulp nodig bij het kiezen van een notaris? U kunt ons bereiken per telefoon 088 - 24 24 611 (ma-vr van 9:00 tot 17:30), mail, Twitter (@goedkoopnotaris) of facebook     

 • Over ons
  • Onafhankelijk

   Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijken wij alle notarissen. Notarissen betalen niet voor een vermelding op de site of voor het publiceren van tarieven.

  • Direct online resultaat

   Via DeGoedkoopsteNotaris.nl krijgt u direct online een resultaat met de goedkoopste en beste notarissen bij jou in de buurt.

  • Dé notarisvergelijker

   DeGoedkoopsteNotaris.nl is al 20 jaar online actief met het verzamelen van notaris tarieven.

  Over ons

  In 2000 begon Peter Ruys de website DeGoedkoopsteNotaris.nl. Het vrijgeven van de notaristarieven zorgden voor fikse prijsverschillen, maar de consument was daar niet van op de hoogte. Door de tarieven van notarissen online te publiceren, zorgde DeGoedkoopsteNotaris voor transparantie in een tot dan toe ondoorzichtige markt. Sindsdien is de site verrijkt met meer dan 20.000 beoordelingen van notarissen in heel Nederland. Met ruim 70.000 unieke bezoekers per maand is DeGoedkoopsteNotaris.nl de grootste notarisvergelijker van Nederland.

  Onze website helpt consumenten en professionals bij het kiezen van een notaris door inzicht te geven in de tarieven van de notaris via internet. Achterliggende doelstelling is om de kwaliteit van de notariële dienstverlening te verbeteren.

  Ruim 60% van alle notariskantoren maakt maandelijks gebruik van de aan de site gekoppelde applicatie Notarisforum.nl. De bezoekers van de site krijgen daarmee up-to-date tarief- en kantoorinformatie en worden ondersteund bij het maken van hun keuze voor een notaris.

  Wij zijn een onafhankelijke site en de notarissen betalen niet voor een vermelding of het publiceren van tarieven. Onze inkomsten komen uit het abonnementsgeld op Notarisforum.nl, een online kantoorapplicatie.

  DeGoedkoopsteNotaris.nl is een project van DGN Publishers bv, een internetbedrijf in Amsterdam Centrum. Wij exploiteren diverse thematische internetportals. Dat doen wij met een eigen team, van idee tot exploitatie, van marketing en sales tot de bouw van de sites.

  Andere portals van DGN Publishers zijn ZorgKiezer.nl (2005) en Hypotheek24.nl (2013).Voor meer informatie over de verschillende portals bekijk de website van DGN Groep.

Wij zoeken de goedkoopste notarissen...

Gratis meerdere offertes.

 • Bespaar tot € 300,-
 • Ontvang gratis 4 offertes
 • 20+ jaar ervaring in vergelijken