Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons
Hand met pen

Eenmanszaak

Een eenmanszaak is een eigen onderneming die eenvoudig is opgericht. Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het nadeel van een eenmanszaak is dat je persoonlijk aansprakelijk bent indien je verlies maakt of schulden hebt. Je privévermogen en bedrijfsvermogen worden door schuldeisers als hetzelfde beschouwd. Bij een eenmanszaak ben je de oprichter en de enige eigenaar. Je kunt met een eenmanszaak wel personeel aannemen.

Persoonlijk aansprakelijk

Wanneer je getrouwd bent in gemeenschap van goederen zijn jouw bezittingen en vermogen automatisch gedeeld met je partner. Dit betekent dat wanneer je een eenmanszaak hebt, jouw echtgenoot ook aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schulden. Wil jij, of  je partner, dit niet? Ga dan naar de notaris om huwelijkse voorwaarden of partner voorwaarden op te laten stellen. 

Oprichting eenmanszaak 

Voor het oprichten van een eenmanszaak is geen notaris nodig. Wel kan de notaris adviseren of een eenmanszaak wel de juiste rechtsvorm voor jou is. Op zoek naar een notaris voor huwelijkse voorwaarden of partnervoorwaarden zodat je partner niet aansprakelijk kan worden gesteld voor jouw eenmanszaak? Op onze website kan je snel alle notarissen vergelijken op basis van hun tarieven. Zo vind  je snel de beste en goedkoopste notaris bij jou in de buurt. Zoek op akte en postcode en vervolgens kunt u gratis offertes aanvragen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344