vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Kosten akte van verdeling

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

De kosten voor een akte van verdeling verschillen per notaris. Iedere notaris bepaalt zijn eigen tarieven. De kosten voor een akte van verdeling (scheiding) lopen in heel Nederland uiteen van € 630,- tot € 2000,-. 

Akte van verdeling via de notaris

Wanneer u gaat scheiden maakt de notaris een akte van verdeling op voor de verdeling van goederen. Dit is in de wet geregeld. Als u naar de bank gaat voor een hypotheek waarmee u uw ex-partner wilt 'uitkopen', dan vraagt de bank u om een akte van verdeling. Net als bij de aankoop van de woning wordt ook nu een notariële akte opgemaakt. De notaris controleert volgens bepaalde voorschriften de eigendomsrechten van partijen en vervolgens wordt in de akte beschreven aan wie de woning wordt toebedeeld. De akte wordt na de ondertekening ingeschreven bij het kadaster.

Notarissen vergelijken

U doet er verstandig aan eerst tarieven van notarissen te vergelijken, want op deze manier kunt u kosten besparen. Via ons vergelijkingssysteem vergelijk je snel een eenvoudig notarissen bij u in de buurt. 

Vergelijk snel de verschillende tarieven en vraag gratis offertes aan! Wij van de DeGoedkoopsteNotaris.nl geven naast inzicht in de verschillende tarieven ook een overzicht van de beoordelingen per notaris.

Tip: Vergroot de straal van uw zoekopdracht en vergelijk meer notarissen en bespaar kosten.

Bekijk notaristarieven akte van verdeling »