Nu geopend! 0882424611 Mail ons

Effecten hypotheek

Bij de echte beleggingshypotheek, ook wel effectenhypotheek genoemd, sluit u een aflossingsvrije hypotheek af. Daarnaast bouwt u door middel van rechtstreekse beleggingen een kapitaal op om aan het einde van de looptijd de hypotheek af te lossen.

Bij deze constructie is géén levensverzekering in het spel. U profiteert dus niet van de fiscale voordelen die momenteel aan zo'n verzekering vastzitten, maar ontsnapt anderzijds aan de hoge kosten en de fiscale beperkingen ervan.

Let op: je hebt alleen recht op hypotheekrente aftrek als je je effectenhypotheek hebt afgesloten voor 1 januari 2013.

Voordelen effecten hypotheek

Een voordeel van de Effecten hypotheek is dat u alleen rente hoeft te betalen en het aandelenkapitaal doet de rest. Veel geldverstrekkers bieden u de mogelijkheid uw eigen beleggingsportefeuille in te brengen. Met een effectenhypotheek bent u veel actiever bezig met uw hypotheek dan bij andere vormen.

Nadelen effecten hypotheek

Een nadeel is dat uw hypotheekschuld vaak hoger is. Leent u bij een andere vorm tot maximaal 125% van de executiewaarde, bij de effectenhypotheek wordt vaak 130% tot 150% van de executiewaarde verstrekt om een behoorlijk aandelenkapitaal te kunnen financieren.

Interessant voor 

De effectenhypotheek is interessant bij een gezinsinkomen boven de 50.000,-. Komt u hieronder dan is een beleggingshypotheek een betere hypotheekvorm.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344