Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons

Huis kopen in Amsterdam

Je bent van plan een huis te gaan kopen in Amsterdam, maar met jou zijn er zoveel andere op zoek naar een woning in Amsterdam. Houd een aantal zaken in je achterhoofd als je gaat bieden op een woning. Door de drukte die er is ontstaan op de huizenmarkt is er een grote drukte bij de geldverstrekkers en kan de doorlooptijd oplopen. Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om jouw hypotheek te regelen.

Via Hypotheek24.nl waar je zelf online je hypotheek regelt voor €650,- ligt de looptijd tussen de 3 en 5 weken. 

Erfpacht

Als je een huis gaat kopen zijn er twee mogelijkheden:

  • Je koopt een woning met de grond
  • Je koopt een huis met erfpacht

In het laatste geval van erfpacht betaal je maandelijks of jaarlijks erfpachtcanon. Dit komt, omdat iemand anders de eigenaar is van de grond waarop je huis staat. Je huurt dan als het ware de grond en dit is meestal vastgestelde voor een periode van 49 of 99 jaar. 

Koopakte door notaris

In de koopakte staan de afspraken omtrent het kopen van de woning van de verkoper en de koper. Het wordt ook wel het voorlopige koopovereenkomst genoemd. In de overeenkomst kunnen ontbindende voorwaarden staan. De koper heeft, na het tekenen van de koopakte, drie dagen bedenktijd om het te ontbinden zonder opgaaf van reden.

Normaal gesproken wordt de koopovereenkomst opgesteld door de verkopende makelaar. In Amsterdam wordt deze echter door de notaris opgemaakt. Ze noemen dat het Amsterdamse model. De Amsterdamse notaris is beter op de hoogte van alle juridische zaken inzake erfpacht etc.. In Amsterdam en omgeving liggen de tarieven van de notaris voor een hypotheek- en leveringsakte samen met een koopovereenkomst tussen de €1200,- en de €2000,-. Het is dus goed de tarieven te vergelijken en zo kosten te besparen!

Ontbindende voorwaarden

Je bent aan het bieden, maar er zijn nog 10 anderen die geïnteresseerd zijn in dezelfde woning. Zorg ervoor dat las jouw bod wordt geaccepteerd er ontbinden voorwaarden komen te staan in jouw voorlopige koopovereenkomst. Een notaris kan je adviseren over de voorwaarden die voor jou het beste zijn. 

Notarissen vergelijken

Wil jij een huis gaan kopen in Amsterdam? Vergelijk op de GoedkoopsteNotaris.nl de notaristarieven van notarissen bij jou in de buurt. Vraag gratis bij meerdere notarissen een offerte aan en de notaris neemt contact met je op. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344