Testament zonder kinderen

Wij hebben geen kinderen. Wie erft als we geen testament opstellen?

Als u geen testament opstelt bij de notaris dan erft volgens de wet bij overlijden van de eerste partner de langstlevende partner en verder niemand. Als de langstlevende overlijdt dan erven de broers en zusters of hun kinderen het erfdeel van de vooroverlijden broer of zus. De familie van de eerst overleden partner krijgt dan niets. Als u dat wilt dan hoef je niets te regelen. Wenst u dit anders te regelen dan is het laten opstellen van een testament door een notaris wel aan te raden. 

Erfbelasting
In het testament kunt u iedereen benoemen die van u mag erven. De personen die u niet noemt erven niet. Op die manier kun je de familie van de eerst overledene iets laten erven of gelijkwaardig laten erven met de familie van de langstlevende partner. Ook kunt u goede doelen opnemen of bepaalde stukken nalaten (via een legaat) aan goede vrienden of kennissen. Een tweetrapsmaking is dan een mogelijkheid. Op die manier betaalt de langstlevende nog geen erfbelasting over het erfdeel van de familie van de eerst overleden partner, maar erven ze wel als de langstlevende partner is overleden.

Verder is het handig om een executeur te benoemen in uw testament. De afhandeling van uw laatste wil ligt dan in een hand. Het benoemen van twee executeurs uit twee families die samen de afwikkeling verzorgen is ook mogelijk.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344