Scheiding

Jullie willen een scheiding? Dan zal er een verzoekschrift bij de rechtbank moeten worden ingediend. Dit geschiedt via een advocaat. Jullie kunnen samen een verzoekschrift indienen, maar dit kan ook eenzijdig. Je partner zou dan bezwaar kunnen maken en zou verweer kunnen voeren.

Een scheiding is altijd lastig en tevens vervelend. Als je getrouwd bent, heb je samen heel erg veel geregeld en nu moet dit allemaal weer ‘teruggedraaid’ gaan worden. Dit kost tijd en moeite. Wanneer je samen een woning hebt zul je naar de notaris moeten voor een notariële akte. De notaris zal een akte van verdeling moeten opstellen. Hij zal de eigendomsrechten van beiden controleren en zal in de akte beschrijven aan wie de woning wordt toebedeeld.

Scheiding en kinderen

Wanneer je kinderen hebt, komt er nog meer kijken bij het regelen van de scheiding. Er moet een ouder/verzorgingsplan komen, kinderalimentatie moet worden geregeld en de voogdij moet opnieuw worden ingezien. Afspraken moeten opnieuw worden gemaakt. Voor de voogdij moet je ook naar de notaris. Misschien heb je de voogdij nog niet vastgelegd? De voogdij wordt meestal opgenomen in jouw testament.

Scheiding en testament

Wanneer je gaat scheiden verandert misschien de wens aan wie je wat wilt nalaten wanneer je komt te overlijden. Je kunt een notaris hiernaar laten kijken en hij kan eventueel dingen voor je aanpassen.

De beste en goedkoopste notarissen voor een akte van verdeling en voogdij vind je op DeGoedKoopstenotaris.nl. Omdat de tarieven van notarissen behoorlijk uiteen lopen kan je bij ons de verschillende notarissen vergelijken op tarief. Vervolgens kan je bij meerdere notarissen een gratis offertes aanvragen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344