Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Wat moet er geregeld worden bij een scheiding?

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Naast het emotionele proces, moeten er ook veel praktische zaken geregeld worden. Als eerst moet je een advocaat in dienst nemen. Een scheiding moet namelijk worden aangevraagd bij de rechtbank en dit wordt gedaan door een advocaat. 

Wat moet er geregeld worden?

Naast de aanvraag bij de rechtbank, moet je ook denken aan:

• de partneralimentatie
• (eventueel) het ouderschapsplan
• echtscheidingsconvenant
• de echtscheiding doorgeven aan de gemeente
• verdeling van jullie bezittingen

Een boedelscheiding

Waren jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan zijn alle bezittingen gemeenschappelijk. Denk hierbij niet alleen aan de meubels en de auto, maar ook aan eventuele schulden. Om alles goed te verdelen maak je een boedelscheiding op. Hierin leg je de verdeling van jullie bezittingen, inkomsten en schulden vast. Een notaris kan jullie helpen bij het opstellen van de boedelscheiding. 

Waren jullie getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Dan hanteert de notaris bij de verdeling de opgestelde voorwaarden.

Wat gebeurt er met ons koophuis?

Als jullie beiden de eigenaar zijn van jullie koophuis, moet er een akte van verdeling worden opgemaakt. Deze akte wordt opgemaakt door een notaris. Op basis van jullie eigendomsrechten maakt de notaris de akte van verdeling en wordt er bepaald wat er met het huis gebeurt.

Testament

Veel partners hebben samen een testament. Hebben jullie dit ook en wil je dit veranderen nu jullie niet meer samen zijn? Dan moet je een nieuw testament op laten maken bij de notaris. Op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl vind je de tarieven voor een testament bij notariskantoren bij jou in de buurt.

Notariskosten scheiden

Een notaris voor de akte van verdeling vind je ook via DeGoedkoopsteNotaris.nl. Vergelijk de tarieven en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344