Maandag vanaf 09:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Kosten scheiding

De liefde begint en soms eindigt het ook weer. En dat is altijd lastig en moeilijk. Daarnaast moet er een hoop geregeld worden. En er zitten hoe dan ook kosten aan een scheiding verbonden. Hoe 'moeilijker' de scheiding, hoe meer de scheiding gaat kosten. Maar aan welke kosten moet u denken als u gaat scheiden?

Wat zijn kosten scheiding?

De kosten van een scheiding bestaan uit de volgende zaken:

  • Kosten advocaat
  • Kosten uitspraak rechter
  • Eventuele kosten notaris
  • Eventuele kosten therapie/mediaton
  • Eventuele kosten financieel adviseur/accountant
  • Eventuele kosten verhuisdiensten

Wanneer u geen geld heeft om de kosten van de scheiding te dragen?

Wanneer u geen geld heeft om de noodzakelijke kosten van een scheiding te betalen, kunt u in aanmerking komen voor rechtsbijstand. Dan neemt de overheid een deel van de kosten voor de rekening. Meer informatie daarover leest u hier op de site van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Waarvoor heeft u een notaris nodig bij een scheiding?

In de drukte en hectiek van een scheiding is de notaris een plek waar u rustig alles kunt regelen. U regelt de volgende zaken voor de scheiding bij de notaris:

  • Kosten testament wijzigen na scheiding

Wellicht wilt u beide uw testament wijzigen omdat u uw bezittingen niet meer aan uw ex-partner wil nalaten na overlijden. En vice versa. Voor het wijzigen van een testament moet u naar de notaris. De kosten hiervan verschillen per notaris van 200 euro tot wel 800 euro.

  • Kosten regelen voogdij bij scheiding

De voogdij van uw kinderen kun u ook in het gewijzigde testament laten opnemen. Maar ook losse voogdij kunt u regelen bij de notaris. De kosten voor het regelen van voogdij bij de notaris verschillen per notaris van ongeveer 200 euro tot ongeveer 900 euro. Let goed op bij vergelijken. 

  • Kosten regelen huis bij scheiding. 

Stel u heeft samen een huis, maar na de scheiding wil een van de twee in het huis blijven wonen. Een akte van verdeling is dan nodig om dit te regelen. De kosten van een akte van verdeling bij de notaris zijn ongeveer 600 euro en verschillen per notaris. 

Kosten notaris vergelijken voor scheiding

Heeft u een notaris nodig voor een scheiding? Op deGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt u notarissen op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op kosten bij een scheiding. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344