Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Kosten geregistreerd partnerschap

Sommige dingen zijn verstandig om te doen, maar kosten nu eenmaal geld! Zoals je liefde vastleggen bijvoorbeeld. Wie er niet voor kiest om te trouwen, kan kiezen voor geregistreerd partnerschap. Daar zitten een aantal voorwaarden aan verbonden.

Wat is geregistreerd partnerschap?

Met het geregistreerd partnerschap legt u, net als bij trouwen, wettelijk jullie liefde vast. Er zijn weinig juridische verschillen tussen trouwen en geregistreerd partnerschap. Zo bent u automatisch elkaars erfgenaam en dus hoeft u dit niet wederom los vast te leggen. Ook hebben beide partners automatisch het gezag mogelijke kinderen, en mogen jullie elkaars achternaam dragen. Kijk hier als u benieuwd bent naar de voordelen van geregistreerd partnerschap.

Een groot verschil is dat men bij geregistreerd partnerschap geen ceremonie voltrekt. Men trouwt dus niet (voor de kerk) en er komt geen ‘ja, ik wil’ moment. Geregistreerd partnerschap is dus perfect als officieel partners wilt worden, maar u geen trouwerij wilt.

Opstellen van partnerschapsvoorwaarden

Wanneer de afspraken die horen bij een standaard geregistreerd partnerschap niet helemaal bij jullie passen, kunnen jullie partnerschapsvoorwaarden laten opstellen. U stelt in dit geval dus regels op om af te wijken van de standaard regels van een geregistreerd partnerschap. 

Partnerschapsvoorwaarden worden opgesteld door de notaris. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u offertes opvragen voor partnerschapsvoorwaarden bij de goedkoopste notarissen bij u de buurt. Dit kan flink lonen, aangezien de tarieven behoorlijk van elkaar verschillen. Zo heeft u bij de ene notaris al partnerschapsvoorwaarden geregeld voor 495 euro, maar bij een andere notaris voor 1300 euro. U kunt dus honderden euro’s besparen door goed te vergelijken. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344