Maandag vanaf 09:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Kosten akte van verdeling

De kosten voor een akte van verdeling verschillen per notaris. Iedere notaris bepaalt namelijk zijn eigen tarieven. De kosten voor een akte van verdeling lopen in heel Nederland uiteen van € 520,- tot € 1645,-. 

Akte van verdeling via de notaris

Voor de verdeling van bepaalde goederen is volgens de wet de tussenkomst van een notaris vereist. Het gaat dan onder meer om onroerend goed en aandelen in een vennootschap. Als u bijvoorbeeld naar de bank stapt voor een hypotheek waarmee u uw ex-partner wilt 'uitkopen', dan zal de bank u om een akte van verdeling vragen. Net als bij de aankoop van de woning wordt ook nu een notariële akte opgemaakt. De notaris controleert volgens bepaalde voorschriften de eigendomsrechten van partijen en vervolgens wordt in de akte beschreven aan wie de woning wordt toebedeeld. De akte wordt na de ondertekening ingeschreven bij het kadaster.

Notarissen vergelijken

U doet er verstandig aan eerst tarieven van notarissen te vergelijken, want op deze manier kunt u kosten besparen. Via ons vergelijkingssysteem vergelijk je snel een eenvoudig notarissen bij u in de buurt. Vergelijk snel de verschillende tarieven en vraag gratis offertes aan! Wij van de DeGoedkoopsteNotaris.nl geven naast inzicht in de verschillende tarieven ook een overzicht van de beoordelingen per notaris.

Tip: Het kan honderden euro’s schelen wanneer je wat verder reist voor een notaris.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344