Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug
Hand met pen

Ouderlijk gezag aanvragen

Stel, je wilt ouderlijk gezag aanvragen, hoe werkt dat dan? Het ouderlijk gezag kan je aanvragen wanneer je niet getrouwd bent noch een partnerschap met elkaar hebt. Indien er kinderen worden geboren in een huwelijk of tijdens een partnerschap hebben de ouders automatisch ouderlijk gezag over de kinderen en hoef je dus geen ouderlijk gezag aan te vragen.

Indien er geen sprake is van beide situaties zul je ouderlijk gezag aan moeten aanvragen bij de rechtbank. Dat gaat via een verzoekformulier dat je uitprint en onder getekend opstuurt naar een rechtbank bij jou in de buurt.

Waarom ouderlijk gezag aanvragen?

De moeder van het kind heeft automatisch ouderlijk gezag indien zij niet minderjarig is of een geestelijke stoornis heeft. Een vader heeft dit niet, ondanks dat hij de vader is. Wanneer je ouderlijk gezag gaat aanvragen heb je wettelijk het recht om jouw kind op te voeden en het te zien.

Wat zijn de voorwaarden

- Je kunt geen gezag aanvragen over een kind dat nog niet geboren is
- Het kind moet eerst erkend zijn door de vader
- Je bent niet getrouwd noch heb je een partnerschap
- De moeder heeft al ouderlijk gezag

Denk je ook aan de notaris?

Wat gebeurt er met jouw kinderen als jij en jouw partner er onverhoopt vroegtijdig niet meer zijn om voor de kinderen te zorgen? Wie gaat er dan voor de kinderen zorgen? Vraag de notaris om de voogdij op te laten nemen in uw testament. Doe je dit niet, dan zal de rechter beslissen wie er voor jouw kinderen gaat zorgen wanneer jij en jouw partner er niet meer zijn.

Notarissen vergelijken

Heb je een testament nodig? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van jouw keuze. Hierdoor kun je besparen op kosten voor het testament.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344