Hand met pen

Ontbinding samenlevingscontract

Wat is er nodig voor het ontbinden van een samenlevingscontract? Een samenlevingscontract wordt ontbonden wanneer je niet meer samenwoont. Zoals de naam van het contract al zegt, is het een contract voor het samenwonen. De bepalingen opgenomen in het contract gelden dan ook alleen tijdens het samenwonen. Toch kan er wat verwarring ontstaan over de ontbinding van een dergelijk contract. Wil je er echt zeker van zijn dat het contract ontbonden is, dan kun je een aangetekende brief sturen naar je voormalige partner. In deze brief maak je duidelijk dat je het contract ontbindt.

Wat gebeurt er na ontbinding?

In principe hoeft er niets te gebeuren na de ontbinding. Tenzij er afspraken gemaakt zijn of bepaalde rechten aan elkaar zijn toegekend. Deze rechten zouden eventueel een partneralimentatie kunnen zijn of afspraken over de verdeling van bepaalde goederen. In dat geval zal er een afspraak bij de notaris gemaakt moeten worden. 

Samenlevingscontract ontbinden en de notaris

Voor de ontbinding zelf is het niet noodzakelijk om een notaris in te schakelen. Wel is het verstandig om de notaris te bezoeken wanneer je samen een testament hebt laten opstellen. Hebben jullie kinderen? Dan is het verstandig om samen te kijken met een notaris naar de voogdijregeling.

Vind de goedkoopste notaris

Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kun je snel en eenvoudig de goedkoopste en beste notaris bij jou in de buurt vinden. Wij vergelijken alle notarissen in Nederland op hun tarief, kwaliteit en afstand tot je woonplaats. Vul je postcode en de reden dat je een notaris zoekt en met 1 stap krijg je een overzicht van alle notarissen bij jou in de buurt met hun tarief.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen morgen contact met je op.

Bedankt, tot morgen!