Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons
Hand met pen

Eenmanszaak of bv

Een eenmanszaak of bv beginnen? Dat is een vraag die een beginnend ondernemer zichzelf zal stellen. Er zitten behoorlijke verschillen tussen een eenmanszaak en een bv. De voornaamste verschillen zitten in de volgende aspecten:

  • Oprichting
  • Aansprakelijkheid
  • Kosten
  • Belasting

Oprichting eenmanszaak of bv

De oprichting van een eenmanszaak is heel eenvoudig. Je hoeft jezelf alleen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Er komt geen notaris aan te pas. Voor het oprichten van een bv moet je naar de notaris gaan. 

Aansprakelijkheid eenmanszaak of bv

Bij een eenmanszaak ben je zelf aansprakelijk voor eventuele schulden van jouw bedrijf. Tussen bedrijfsvermogen en privé vermogen wordt geen onderscheid gemaakt door schuldeisers. Bij een bv is dit niet het geval en ben je niet met jouw privé vermogen aansprakelijk.

Kosten eenmanszaak of bv

Een bv kent hogere administratiekosten dan een eenmanszaak. Jaarlijks kun je ongeveer € 2000,- meer kwijt zijn. Ook heb je eenmalig notariskosten bij een bv. De tarieven lopen uiteen van € 334,- tot € 1200,-

Belasting eenmanszaak of bv

De belasting die je betaalt bij een eenmanszaak zijn omzetbelasting en inkomensbelasting. Bij een bv betaal je vennootbelasting over de winst die jouw bv behaald heeft.
Op DeGoedKoopsteNotaris.nl kun je flink geld besparen op jouw notariskosten door eerst de verschillende notarissen te vergelijken. Vervolgens vraag je gratis een offerte aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344