vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Wat kost een samenlevingscontract

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

De kosten voor een samenlevingscontract schommelen tussen de €215,- en €675,-. De prijzen verschillen omdat de notarissen vrij zijn in het bepalen van hun tarieven. De prijs is ook afhankelijk van de afspraken die in het samenlevingscontract worden opgenomen. 

Bespaar op de notaris

Omdat de tarieven zo kunnen verschillen, is het slim om eerst goed te vergelijken. Op onze website hebben we de tarieven voor het opstellen van een samenlevingscontract voor u op een rijtje gezet. U kunt de notariskantoren vergelijken op prijs, plaats en beoordeling. 

Omdat u niet per se naar een notaris hoeft te gaan in uw woonplaats, is het slim om ook te kijken naar kantoren die iets verder weg zijn. Hiermee kunt u honderden euro’s besparen.

Testament 

Met het regelen van een samenlevingscontract wordt u niet automatisch elkaars erfgenaam. Dit betekent, dat als een van jullie komt te overlijden, u geen recht hebt op elkaars bezittingen. Met een testament kunt u dit anders regelen. Een testament voor twee personen kunt u al laten opmaken vanaf € 355,-.

Hoe werkt het?

Via DeGoedkoopsteNotaris.nl, vraagt u eenvoudig en vrijblijvend bij meerdere notarissen offertes aan. De notarissen sturen u vervolgens een offerte toe en aan de hand daarvan kunt u uw keuze maken.

Bekijk notaristarieven samenlevingscontract »