Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Trouwen met huwelijkse voorwaarden

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Vanaf januari 2018 trouwt men standaard in beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat alles wat u voor het huwelijk hebt opgebouwd qua vermogen, bezittingen en schulden van u blijft. Ook erfenissen en schenkingen voor en tijdens het huwelijk blijven van u. U kunt alsnog huwelijkse voorwaarden maken. Dan moet je naar de notaris om vast te laten leggen wie welk bezit en welk inkomen inbrengt zodat je bepaalde vermogens, schulden of risico's niet samen deelt. 

Er zijn veel situaties waarin het verstandig kan zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Bij het opstellen daarvan zit u niet vast aan wettelijke modellen en kunt u alles precies zo regelen zoals u het samen wilt hebben.

Voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden heeft u een notaris nodig. Het is verstandig het gesprek met de notaris goed voor te bereiden. Zet op een rijtje wat u wilt regelen voor het moment van trouwen, tijdens jullie huwelijk en het einde van het huwelijk (door overlijden of een scheiding).  De notaris kan jullie deskundig adviseren over de op te stellen huwelijkse voorwaarden. 

Waarom trouwen met huwelijkse voorwaarden?

  • Grote financiële ongelijkheid tussen partners
  • Schulden van 1 van de partners
  • Wens om financieel onafhankelijk te blijven
  • Zakelijke risico's (eigen bedrijf)
  • Bescherming van familievermogen
  • Bescherming van rechten van kinderen uit een eerder huwelijk

Trouwen met huwelijkse voorwaarden betekent dat u voor het huwelijk een bezoek brengt aan de notaris die een akte voor u opstelt. Vergelijk hier de notaristarieven voor opstellen huwelijkse voorwaarden en vraag direct bij meerdere notarissen gratis een offerte op.

Bekijk notaristarieven huwelijkse voorwaarden »