Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Schenken op papier

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Waarom schenken op papier?

Met een schenking draagt u een stukje van uw vermogen over aan een ander. Schenken op papier is iets ingewikkelder. Op papier draagt u vermogen over maar hebt het zelf nog in bezit. Hiervoor zijn speciale regels opgesteld. U betaalt namelijk rente aan de ontvanger van de schenking.  Op papier schenken, wordt ook wel 'schenken door schuldigerkenning' genoemd. Wanneer u gaat schenken op papier heeft u een notaris nodig om een notariële akte op te stellen.

Voordelen schenken op papier

  • Als ouder hoeft u niet uw huis te verkopen of een deel van uw vermogen vrij te maken, want de schenking vindt pas plaats na overlijden. Voor nu komt het alleen vast te staan op papier. Zo ontstaat er een schulderkenning naar de kinderen toe.
  • Kinderen kunnen de opgemaakte vordering niet opeisen wanneer de ouders nog leven.
  • De schenking kan na overlijden van de ouders in vermindering worden gebracht op de erfenis. Zo wordt de erfbelasting minder.
    Wat voordelig is voor uw kinderen.

Extra besparen door schenken op papier

U kunt behoorlijk besparen op uw notariskosten wanneer u de verschillende notarissen met elkaar vergelijkt op prijs. Elke notaris rekent een ander tarief. Door te vergelijken krijgt u inzicht in de notaristarieven en kunt u een weloverwogen beslissing maken. Zoek op uw postcode of woonplaats en vind de beste en goedkoopste notaris bij u in de buurt!

Bekijk notaristarieven schenking »