Maandag vanaf 09:15 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Krediet hypotheek

Wanneer de waarde van je huis hoger is dan je hypotheekschuld kun je een krediethypotheek overwegen. Je kunt dan extra geld opnemen uit je hypotheek. Je betaalt slechts rente over het geld dat je opneemt. De hoogte van de kredietlimiet wordt bepaald aan de hand van je inkomen en de waarde van je huis.

De voordelen
Bij een krediethypotheek leent je extra geld via je hypotheek. Dit geeft een bepaalde vrijheid en extra mogelijkheden. Vaak is lenen via uw hypotheek goedkoper dan via een persoonlijke lening. Ook kunt je binnen de vastgestelde grenzen, in krappe maanden, de te betalen rente bij laten schrijven op je hypotheekschuld.

De nadelen
Wanneer je geld opneemt verhoog je je hypotheekschuld. Je maandlasten zullen dus stijgen. Bij een krediethypotheek moet je de ruimte hebben om deze variabele maandlasten aan te kunnen. Tevens kun je de rente van het geld dat je extra opneemt, wanneer je dit geld niet in uw huis investeert, bijna niet meer van de belasting aftrekken.

Interessant voor
Een krediethypotheek is interessant voor bestaande huizenbezitters met een grote overwaarde op hun woning en de behoefte aan extra geld.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Lees meer over: Overige onderwerpen

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344